17.1 C
Athens

Την πάτησε ο Ιβάν, γάτα ο Μελισσάν

Από την Δευτέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έφερε τελικά του Σαββίδη που θα τρέχει να βρει τηλεοπτική στέγη, ενώ η ΑΕΚ έχει δεμένο τον γάιδαρό της στη NOVA

Η σαρωτική νίκη και η δεδομένη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί ανατροπή σκηνικού και στον τομέα του αθλητισμού.Τις τελευταίες ημέρες οδηγηθήκαμε σε ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που αλλοιώνει την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η ΕΡΤ επιχείρησε με τρόπο άκομψο και κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας ελεύθερου ανταγωνισμού να κάνει δωράκια στον ΠΑΟΚ ελέω Ιβάν Σαββίδη, πληρώνοντας 27 εκατ. ευρώ μικτά για τρία χρόνια προκειμένου να πάρει τα παιχνίδια πρωταθλήματος του δικέφαλου του βορρά. Η κυβέρνηση έστησε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου παραμονές των εκλογών να δώσουν από τα κρατικά ταμεία των πακτωλό των χρημάτων στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, αλλά υπογραφές ακόμη δεν έπεσαν, κάτι που… μετατέθηκε για μετά τις εκλογές.

Στο παιχνίδι μπήκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τον Ιβάν Σαββίδη για λογαριασμό της ΑΕΚ. Η στόχευση να εισπράξει η ΠΑΕ σε ετήσια βάση 7,5 εκατ. ευρώ καθαρά από την Δημόσια τηλεόραση.

Για τον λόγο αυτό υπήρξε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Γιάννης Δρόσος τον οποίο είχαν τοποθετήσει και στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, μετά τις εκλογές θα ξηλωθεί άμεσα. Ως εκ τούτου το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να νοθευτεί.

Η ΑΕΚ θα παραμείνει στη NOVA, καθώς το συμβόλαιό της είναι ισχυρό. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ν’ αναζητήσει αλλού τηλεοπτική στέγη. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο OPEN ώστε ο Ιβάν Σαββίδης από τη μία να βάζει τα λεφτά και από την άλλη να τα παίρνει. Γιατί την… επόμενη μέρα το πουλάκι θα έχει πετάξει.

Αν ήθελε η κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα τα πακέτα στον Σαββίδη, κανείς δεν εμπόδιζε τον Υπουργό Οικονομικών να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ και αν εγκρίνει με υπογραφή και όχι με τα λόγια τα χρήματα. Αυτό που ενδιέφερε όμως ήταν το πολιτικό παιχνιδάκι. Σε αυτό έριξαν το αφεντικό του ΠΑΟΚ που στην ουσία την πάτησε σαν πρωτάρης. Γιατί δεν υπολόγισε σωστά το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές του. Ο Μελισσανίδης αποδείχτηκε πιο γάτα σε αυτό. Ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Όταν ξυπνήσουν όλοι την Δευτέρα θα δουν ένα νέο σκηνικό. Σε αυτό θα προστρέξουν να πάρουν πόστα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς