18 C
Athens

Μάριος Γεωργιάδης: Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, αρθρογραφεί για το POPULUS.GR

Η Ένωση Κεντρώων ζητά εκ νέου την ψήφο των πολιτών για τη δημιουργία ενός κράτος δικαίου που θα βοηθά την ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα των πολιτών. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αποκομματικοποιηθεί και να αποδοθεί αξιοκρατικά σε εκείνους που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Οι παραγωγικοί συμπολίτες μας πρέπει επιτέλους να σταθούν καλά στα πόδια τους, χωρίς να έχουν ανάγκη την κρατική παρέμβαση στις ζωές τους. Ακόμη όμως και η πρόνοια για τον αδύναμο συμπολίτη μας θα επιτευχθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα μέσα από ένα μικρό και ευέλικτο κράτος. Το νοικοκύρεμα του δημοσίου, ο εξορθολογισμός της συνταξιοδοτικής δαπάνης, το συμμάζεμα των προνομίων των αιρετών καθώς και η κατάργηση των αναπόγραφων και περιττών δημοσίων οργανισμών αποτελούν την ουσία της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Παράλληλα, η μείωση φόρων και εισφορών μαζί με την εγκαθίδρυση ενός προηγμένου και αξιόπιστου φοροεισπρακτικού συστήματος, θα αποδώσουν στα κρατικά ταμεία τους απαραίτητους πόρους για να σταθεί η χώρα όρθια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις.

Μάριος Γεωργιάδης Ένωση Κεντρώων

Το στοίχημα των εκλογών πρέπει να το κερδίσουμε για χάρη των παιδιών μας. Οι νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ενδιαφέρονται για καλύτερες σχολές, καλύτερες δουλειές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το δικό τους ξεχωριστό μέλλον. Δεν είναι όλα αυτά αυτονόητα. Από την άλλη, στους νέους γονείς οφείλουμε καλύτερη πρόνοια για τα μικρά τους παιδιά και αποτελεσματικότερα σχολεία. Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει σε όλες τις βαθμίδες να στελεχώνεται από το καλύτερο έμψυχο δυναμικό μέσα από μια αξιοκρατική και πολύπλευρη αξιολόγηση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που ήδη εφαρμόζονται σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ακόμη και η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση χρήζει αναδιάρθρωσης και επανεκτίμησης των υποδομών της σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Το ζητούμενο για τα δημόσια πανεπιστήμιά μας είναι να καταστούν και πάλι ανταγωνιστικά, ώστε να μπορούν στο μέλλον να σταθούν αντάξια απέναντι στα μη κρατικά και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η εξωστρέφεια στο σύστημα εκπαίδευσης είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με τα κεκτημένα του δυτικού κόσμου, μακριά από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος.

Πάνω από όλα όμως, χρειαζόμαστε συναίνεση. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οφείλουν να δώσουν τη θέση τους στις πολυσυλλεκτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, μέσα από ένα συνταγματικά εγκαθιδρυμένο εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής. Οι τεράστιες προκλήσεις που έρχονται δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται από καχεκτικές κυβερνήσεις οριακής πλειοψηφίας, οι οποίες αποτελούν τη μειοψηφία σε επίπεδο γενικού πληθυσμού. Δεν γίνεται το 20% του πληθυσμού να κυβερνά απερίσπαστο στο υπόλοιπο 80% με το απαράδεκτο σύστημα του μπόνους εδρών στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής. Οι πολίτες ωριμάζουν μέσα από τη συνεργασία, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που θα σταματήσει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Μάριος Γεωργιάδης Ένωση Κεντρώων

Καλούμε όλους τους μετριοπαθείς, δημιουργικούς και λογικούς Έλληνες κοντά μας. Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προτίμηση του παρελθόντος τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας εμπιστευθούν τώρα και να μας δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό ώστε να αποκτήσουμε καίρια ρυθμιστική θέση στο επόμενο κοινοβούλιο. Οι πολυετείς αγώνες του Βασίλη Λεβέντη και η ακεραιότητα της πορείας του, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε την Ένωση Κεντρώων που θα αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες. Σας περιμένουμε!

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

*Ο Μάριος Γεωργιάδης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP)

Το Who is Who του Μάριου Γεωργιάδη

Μάριος Γεωργιάδης Ένωση Κεντρώων

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς