15.9 C
Athens

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…

Ποιος θέλει να κλείσει τη NOVA και να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και ποιος θα επωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη;

Τα αθλητικά γεγονότα με αιχμή του δόρατος το ποδόσφαιρο, αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζονται τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να έχουν συνδρομητές και να μπορούν να επιβιώσουν. Η κρατική παρέμβαση για αρπαγή του προϊόντος που πωλούν τα κανάλια αυτά, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό, πρωτοφανή στρέβλωση στην αγορά και δημιουργεί ζημιογόνες επιχειρήσεις οι οποίες όσο μεγάλο δανεισμό με τους καλύτερους όρους και να πετύχουν, η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Σε μια εποχή όπου η πρωτοφανής υπερφορολόγηση έχει ρημάξει τις επιχειρήσεις, που τα media περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού τις κρατικές ενισχύσεις, έρχεται το δημόσιο με τους χρυσοκάνθαρους επιτελικούς του να διαλύσουν ότι έχει απομείνει και με πολύ κόπο χτίστηκε. Ο στόχος προφανής. Να βοηθηθούν οι… δικοί μας, να επιβάλλουμε να προσλάβουν τον κομματικό μας στρατό και να μείνουν άνεργοι οι απέναντι.

Μετά από αυτή την εισήγηση που ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα και περιστατικά, να θυμίσουμε ότι ο… εγώ δεν είναι του τζάμπα Γιάννης Δρόσος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και στην προεδρία της ΕΠΟ, προσέφερε 27 εκατ. ευρώ μικτά για τρία χρόνια στον Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ.

Αν ο Ιβάν πιστεύει ότι τόσο αξίζουν τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ, μπορεί να τα προσφέρει το κανάλι του το Open, που ρίχνει μεγάλο βάρος στα αθλητικά δρώμενα. Και να δώσει άλλα τόσα και στην ΑΕΚ. Δεν τον εμποδίζει κανείς. Αυτό που ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αν θα βάζει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο ταμείο της δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, αλλά ότι είναι ξεκάθαρο πως επιχειρούν να κλείσουν τη NOVA. Αυτά τα χρήματα που πάνε να δώσουν από το δημόσιο ταμείο, δεν… βγαίνουν με τίποτα.

Αν κλείσουν τη NOVA μένουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλλά παράλληλα επωφελούνται οι ανταγωνιστές της. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη… Τελεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς