23.1 C
Athens

Παναθηναϊκός: Κοντά στον «μπόμπερ» Στάροβιτς

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Σέρβο μπόμπερ, Σάσα Στάροβιτς, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Ανδρεόπουλου

Στην τελική ευθεία για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Μπόγιαν Γιορντάνοφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Σέρβου διαγώνιου, Σάσα Στάροβιτς, ο οποίος το 2017 είχε βρεθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Τότε μαζί με τον Χάρη Σακόγλου είχε βοηθήσει σημαντικά ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτήσει το τελευταίο της πρωτάθλημα.

Το βιογραφικό του Στάροβιτς είναι αρκετά πλούσιο με τον παίκτη να διαθέτει αρκετές ευρωπαϊκές παραστάσεις σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως αυτά της Ιταλίας και της Ρωσίας. O ύψους 2.07 διαγώνιος αναμφίβολα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα εφόσον πιάσει υψηλά στάνταρ, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως είναι αριστερόχειρας. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Γιάροσλαβ, ενώ πριν τον ρώσικο σύλλογο βρέθηκε στη Λατίνα.

Παράλληλα, είναι διεθνής με τη Σερβία με την οποία έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας (2011), το χάλκινο στη Ρωσία (2007) και στην Δανία/Πολωνία (2013).

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2010 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου θέση, ενώ στο World League κατέκτησε 3 φορές το ασημένιο μετάλλιο, στο Ρίο (2008 και 2015) και στο Βελιγράδι (2009), και το χάλκινο μετάλλιο στην Κόρδοβα το 2010.

Με αυτή την κίνηση η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δείχνει πως τη σεζόν που έρχεται θα κυνηγήσει κάτι περισσότερο από την περσινή πέμπτη θέση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς