21.7 C
Athens

Καλογερόπουλος, το πρόσωπο της Δυτικής Αθήνας

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ακόμη και αν δεν υπήρχε ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Αθήνα θα έπρεπε να έχει ανακαλυφθεί. Η πορεία του στο δημόσιο βίο της περιοχής, η συμμετοχή του σε δομές διακυβέρνησης, η μοναδική του σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, οι τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε από θέσεις ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια για να αλλάξει τη μοίρα των κατοίκων των μεγάλων συνοικιών που πάλλονται από ζωή και προσμονή είναι δυσεύρετα.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι, στο πολιτικό επίπεδο, η ίδια η Δυτική Αθήνα. Καμία υπερβολή. Πρόκειται για τον άνθρωπο που άνοιξε, ως δήμαρχος Αιγάλεω, το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η κεντρική εξουσία αντιμετώπιζε τις δυτικές συνοικίες και να αντιληφθεί πως όραμα, σχέδιο και οργάνωση για τον τόπο μπορεί να υπάρξει κι εκεί που κανείς δεν το υπολογίζει. Ότι άνθρωποι με ικανότητες, μεράκι και πολιτική σταθερότητα ζουν, πολιτεύονται και εκτίθενται στην εκλογική κονίστρα εκεί που γεννήθηκαν και εξακολουθούν να ζουν, δεμένοι λες με μια μοιραία σχέση με την περιοχή τους. Μια σχέση ζωής και προσφοράς.

Κι ο αθλητισμός; Άλλο τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Λες κι έχει γεννηθεί μέσα σ΄ένα γήπεδο. Από τους πρώτους που κατάλαβαν πλήρως (και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επάρκεια) πόσο πολύτιμο αγαθό είναι για τις κοινωνίες ο αθλητισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, πόσο βοηθάει τα παιδία να κοινωνικοποιούνται ομαλά και να ενσωματώνουν αξίες, πόσο προσφέρει στην αντιμετώπιση των σοβαρών παθογενειών της σύγχρονης πόλης.

Ο Δημήτρης κατάφερε με περισσή επάρκεια να συνδυάσει στο δημόσιο βίο του τις δύο σημαντικότατες αυτές δραστηριότητες. Να υπηρετεί τον τόπο του ως τοπικός άρχοντας που ανοίγει δρόμους για την πόλη και την περιοχή και να προωθεί στον μέγιστο βαθμό την αθλητική ανάπτυξη της περιοχής τόσο στον σωματειακό όσο και στον μαζικό αθλητισμό.
Είναι από τους λίγους στη χώρα που είδαν (και ανταποκρίθηκαν) γρήγορα τις μεγάλες δυνατότητες κάθε τοπικής κοινωνίας να (αυτο)σχεδιάζει το μέλλον της, άρα έχει, έτσι ή αλλιώς, το now how της επιτυχίας.

Η έκθεση του ως υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Αθήνα περιποιεί τιμή στο κόμμα του, αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε επαφή με την πραγματική ζωή και τις ανάγκες της κι οι επιλογές του πατάνε στέρεα στο έδαφος.

Στην επόμενη μέρα της χώρας και της περιοχής, αυτή που θα ξημερώσει το πρωί της Δευτέρας 08 Ιουλίου 2019, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θα είναι παρών. Θα μετέχει στη συγκλονιστική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να υπερασπιστεί την αστική δημοκρατία από τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναχαράξει τους δρόμους προς το μέλλον της.
Άνθρωποι σαν τον Δημήτρη που έχουν ένσημα στην εξαιρετικά επιτυχημένη διαχείριση των περιοχών τους είναι πολύτιμοι για κάθε πολιτική δύναμη που ετοιμάζεται να αλλάξει μια κακόμοιρη πραγματικότητα και να ξαναφέρει το φως στη ζωή των πολιτών αυτής της καθημαγμένης χώρας. Έχει δοκιμαστεί στην πράξη και βρέθηκε περισσότερο από κατάλληλος.

Για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο αυθεντικός υποψήφιος. Ο άνθρωπος που θα βάλει πλάτη για όλους και θα βγει μπροστά για να λυθούν κορυφαία ζητήματα.

Το ‘χει αποδείξει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Άστον Βίλα: Η ενημέρωση του Έμερι για τους τραυματισμούς των Τίλεμανς – Μαρτίνες και η ατάκα του για Ολυμπιακό

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται άπαντες στην Άστον Βίλα για την κατάσταση των τραυματιών Τίλεμανς και Εμιλιάνο Μαρτίνες ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, ματς που χαρακτήρισε δύσκολο ο Έμερι μετά την ισοπαλία (2-2) με την Τσέλσι

Ολυμπιακός: Προχωρημένες συζητήσεις με τον Ροντινέι για νέο συμβόλαιο, σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους

Ολυμπιακός και Ροντινέι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για την πρόωρη επέκταση στη συνεργασία τους, όπως αναφέρουν οι Βραζιλιάνοι σε σχετικό ρεπορτάζ τους στο οποίο εμπλέκουν και τη Φλαμένγκο

Πόρτο: Ο Αντρέ Βίλας Μπόας νέος πρόεδρος των Δράκων, αυτά ισχύουν για Κάρμο και Κονσεϊσάο

Η ιστορική αλλαγή προέδρου στην Πόρτο έπειτα από 42 χρόνια αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές από το καλοκαίρι, με το μέλλον του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να βρίσκεται στον «αέρα» και την υπόθεση Κάρμο να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό