17 C
Athens

Καμία σωτηρία

Δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας. 500 μνημόνια να του επιβληθούν δεν πρόκειται να γίνει …άνθρωπος. Όχι ότι αυτό είναι η λύση αλλά δεν χαμπαριάζει τίποτα. Πρώτη είδηση στην χώρα είναι ότι η Μπαλατσινού έσωσε το αγριοκάτσικο. Λες και είχε ανάγκη την επέμβαση της όμορφης Τζένης. Οι άλλοι θα πουλήσουν σε λίγο την Ακρόπολη και ο κόσμος εξακολουθεί να ασχολείται με βλακείες.

Νοσοκομεία και σχολεία δεν έχουμε. Δουλειές δεν υπάρχουν. Έχει γεμίσει ο τόπος καφετέριες. Το 90% είναι χρεωμένο μέχρι το λαιμό. Αν αποφασίσουν μία μέρα να καταργήσουν τις κάρτες, ειδικά τις πιστωτικές, θα κλάψει η μάνα του Πελέ. Δεν θα έχουμε ούτε ψωμί και γάλα. Όμως ο Ελληνάρας «σκοτώνεται» για να έχει το πιο ακριβό κινητό τηλέφωνο, αυτοκίνητο (φτιαγμένο ή εργοστασιακό), ξαπλώστρα στα πανάκριβα νησιά και άκρως υπερτιμημένα νησιά.

Πέντε φορές κόντεψα να τρακάρω μέσα στην εβδομάδα γιατί ο άλλος οδηγός παραβίασε το στοπ. Ο ένας οδηγούσε σχολικό!!! Στο ποτάμι συνάντησα τρεις νταλικέρηδες να τρέχουν στην αριστερή λωρίδα και να «κολλούν» στο προπορευόμενο όχημα. Τα μηχανάκια μπαίνουν αντίθετα στους δρόμους και εννοείται ότι προσπερνούν από δεξιά.

Ότι θέλει κάνει ο καθένας στην Αθήνα και εγώ πρέπει να παραμένω πάντα ψύχραιμος. Τηλεόραση δεν παρακολουθώ. Συνειδητά από καιρό. Αναγκαστικά λειτουργεί για να βλέπει ο γιος παιδικά προγράμματα.

Δεν υπάρχει σωτηρία. Τα έχουν διαλύσει όλα. Δεν υπάρχει τίποτα. Παιδεία; Κοινωνικός πολιτισμός; Ούτε για πλάκα. Υποφέρουμε όσοι δεν συγκινούμαστε με την Τζένη και το αγριοκάτσικο. Και τα υπόλοιπα …γίδια που κάνουν πλάκα με αυτό για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

Ξέρετε πιο είναι πιο τραγικό από όλα; Ότι θα βρεθούν και άλλοι να μιμηθούν την Μπαλατσινού στο κυνήγι της δημοσιότητας. Να την «ξεπεράσουν». Ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μέρος της περιουσίας και της αναγνωρισιμότητας τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους άπορους, τους γέρους, τους άρρωστους. Αφού όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν «γραμμένους».

Είναι τυχεροί κάποιοι που δεν έχουν φωνή τα ζώα. Γιατί το αγριοκάτσικο και τα άλλα θα έλεγαν πολλά και διάφορα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς