16.2 C
Athens

Τα τέσσερα συμπεράσματα του Μαρτίνς (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 3-0 την Τεσέντερλο κι ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε συμπεράσματα –«φωτιά» για Φέτφα– Ποντένσε, Λάζαρου– Φορτούνη κ.α.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί βελγικού εδάφους έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και νίκησε την Τεσέντερλο με 3-0. Ο Γιάννης Φετφατζίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Γκερέρο σκόραρε για 4η φορά σε 3 παιχνίδια.

 

Τα συμπεράσματα από την αναμενόμενη νίκη του Ολυμπιακού 4-0 εις βάρος της ερασιτεχνικής Τεσέντερλο είναι πως οι δυο κοντοί, Ποντένσε και Φετφατζίδης είναι η ελπίδα ότι η μπάλα θα κυλάει άνετα προς την αντίπαλη περιοχή, καθότι είναι και οι δυο μπαλαδόροι και βρήκαν έναν τρόπο συνεννόησης στο γήπεδο, όπως τη φάση του γκολ του διεθνή Έλληνα άσου.

Ένα άλλο συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός του τρίτου… ημιχρόνου (έπαιξαν όλοι από 30 λεπτά) με τον Χριστοδουλόπουλο και το Φορτούνη στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός απέκτησε κι άλλον φινετσάτο παίκτη για την επιθετική διεργασία. Ο Λάζαρος με τον Φορτούνη επίσης βρίσκονται με κλειστά μάτια, ενώ ο ένας μπορεί ν’ αντικαταστήσει τον άλλο σε όποια γωνιά του γηπέδου, είτε στον «άξονα» είτε στην πλάγια γραμμή.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι οι δυο κόφτες. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε να στηρίζεται περισσότερο απ όλους στους Καμαρά και Ρομάο. Ανά δεκάλεπτο αγώνα, ο ένας εκ των δυο γινόταν τρίτος στόπερ και ο άλλος έμπαινε στην περιοχή. Σαφώς και τα καταφέρνει καλύτερα ο Καμαρά μέσα στην περιοχή, απ ό,τι ο Ρομαό.

Ο Μαρτίνς φαίνεται να καταλήγει τελικά στο 4-2-3-1. Ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο μέρος ήταν ο… γνωστός. Στο δεύτερο μισάωρο έπαιξε ο Μάνος που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να στηρίζεται σ’ αυτόν.

Ακόμα ένα συμπέρασμα είναι ότι ο Γκερέρο έχει τεράστια ποδοσφαιρική παιδεία και μπορεί να παίρνει είτε ο ως φορ, είτε  ως δεύτερος επιθετικός.

To γκολ του Πάρντο:

 

Το γκολ του Φετφατζίδη:

 

 

Οι 11 που ξεκίνησαν το ματς για τον Ολυμπιακό: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Ένγκελς, Ευαγγέλου, Νικολάου, Ρομαό, Καμαρά, Μάριν, Πάρντο, Φετφατζίδης, Τζούρτζεβιτς.

Περισσότερα σε λίγο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς