18.6 C
Athens

Έκλεψε την παράσταση ο Γιάννης Μασούρας

Στην ανεπίσημη... πρεμιέρα του κλασάτου Ματιέ Βαλμπουενά με τα Ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την Πογκόν στο πρώτο του φιλικό στην Πολωνία - Πρώτη και για Μπα, Κάιπερς και Μπρούνο

Την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά πρόσωπα και συστήματα είχε ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στο Γκνιεβίνο, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων. Οι Πολωνοί έδωσαν το δεύτερο φιλικό τους και συνέχισαν την προετοιμασία τους αντιμετωπίζοντας έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο.

Μόλις τρεις μέρες με διπλές προπονήσεις είχε ο Ολυμπιακός και τα πόδια δεν μπορούσαν να… λυθούν με το καλημέρα. Το βέβαιο είναι πως ο Πορτογάλος είδε τους Βαλμπουενά, Μπα, Κάιπερς και Μπρούνο να βγάζουν καλά στοιχεία στο χορτάρι, παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Βραζιλιάνος έβγαλε όλο το 90λεπτο και ήταν ιδιαίτερα κινητικός κυρίως από τα αριστερά, ενώ ο Βαλμπουενά έδειξε τη μεγάλη κλάση του σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Ντρίμπλες σε κλειστούς χώρους, βοήθεια στην κυκλοφορία της μπάλας και έχει… δρόμο ακόμα. Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλες φάσεις και η Πογκόν που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, βρήκε δίχτυα σε ανύποπτη φάση στο 19′: Ο Γκουατσορένα πρόλαβε την άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ο Μαρτίνς άλλαξε το 4-4-2 σε 4-2-3-1 με τον Κάιπερς να βγαίνει αρκετά αριστερά και δεν υπήρξε μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε και οι Ερυθρόλευκοι έγιναν πιο απειλητικοί. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Γιάννη Μασούρα που είχε αρκετά ανεβάσματα από τα δεξιά και ήταν ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου, απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις.

Μάλιστα ο Έλληνας μπακ βρήκε την ισοφάριση στο 65′ με όμορφο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 80′ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-1.

Η επόμενη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 18:00 με αντίπαλο τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος (46′ Βούκοβιτς), Μπα (46′ Τοροσίδης), Τσιμίκας (46′ Μαρτίνης), Ανδρούτσος, Γκιλιέρμε, Μπρούνο, Βαλμπουενά (46′ Ποντένσε), Κάιπερς (46′ Γκερέρο), Σολδάνο (46′ Ντουρμισάι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς