21.5 C
Athens

Νίκησε Αγγλία και…αδιαφορία (vid)

Το Βέλγιο νίκησε την Αγγλία (2-0) και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Το Βέλγιο αντιμετώπισε τον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σαν να ήταν… μεγάλος και κατέκτησε δίκαια την 3η θέση στη διοργάνωση, νικώντας με 2-0 την Αγγλία.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο χορτάρι ότι δε θα αντιμετώπιζαν τον μικρό τελικό ως μια… παρηγοριά, όπως συνηθίζεται να λέγεται ο αγώνας των ηττημένων των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Απόδειξη ήταν το γκολ που ήρθε νωρίς (4’) από ωραία αντεπίθεση, με σέντρα Σαντί και τελείωμα Μενιέ. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν κι άλλες φορές, όμως ο εξαιρετικός Πίκφορντ είχε… απαντήσεις. Εκτός από το 82ο λεπτό όταν ο Εντέν Αζάρ τον νίκησε και έκλεισε με ωραίο τρόπο την παρουσία του Βελγίου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το γκολ του Μενιέ (4′):

 

Το γκολ του Αζάρ (82′):

 

Βέλγιο – Αγγλία 2-0
Διαιτητής: Φαγκάνι (Ιράν)
Σκόρερ: 4’ Μενιέ, 82’ Αζάρ
Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Σαντλί (39’ Βερμάιλεν), Βίτσελ, Αζάρ, Τίλεμαν (78’ Ντεμπελέ), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου (Μέρτενς).
Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Ρόουζ (46’ Λίνγκαρντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Τζόουνς, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ, Κέιν, Στέρλινγκ (46’ Ράσφορντ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς