17.1 C
Athens

Δεν τόλμησε ο Γραμμένος να βάλει σε ψηφοφορία τον κανονισμό διαιτησίας

Πήρε το μήνυμα από την αντιπολίτευση ότι είναι μειοψηφία και δεν πρόκειται να περάσουν οι υπερεξουσίες του

Νέο ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο έστειλε η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πλέον δεν τολμάει να βάλει κανένα θέμα σε ψηφοφορία, καθώς γνωρίζει πως είναι μειοψηφία κι έτσι ακόμη και ο κανονισμός διαιτησίας που είχε προγραμματιστεί να περάσει στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πάει… πίσω.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή εξέτασης κι έγκρισης όλων των κανονισμών της (πειθαρχικός κώδικας, ΚΑΠ κλπ)για τις 31 Ιουλίου, οπότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίασή της.

Αρχικά υπήρξε η ένσταση από τον Πετρ Φούσεκ, καθώς ο «υπερσύμβουλος» στην ΕΠΟ …ανακάλυψε πως οι αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα, δεν είχαν ελεγχθεί από FIFA – UEFA.

Προς γνωστοποίηση στη συνεδρίαση ήρθε μόνο ο κανονισμός διαιτησίας, όμως έπειτα από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που επικαλέστηκε λανθασμένη διαδικασία, καθώς δεν είχαν μελετηθεί τα όσα αναλυτικά προβλέπονταν σε αυτόν,

Κόκκινο σε Γραμμένο

Η πλειοψηφία είναι οργισμένη με τη διάταξη που επιχειρήθηκε να περάσει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ορίζει τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Τέτοια εξουσία σε καμία περίπτωση δεν θέλει η Εκτελεστική Επιτροπή να παραχωρήσει στον Βαγγέλη Γραμμένο. Στην προκειμένη περίπτωση το πάνω χέρι το έχει συγκεκριμένη πλευρά της διοίκησης του ποδοσφαίρου, ενώ επιχειρείται να το πάρει η άλλη.

Πέραν αυτού γίνεται προσπάθεια να μην έρχονται για έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή οι πίνακες διαιτησίας. Ότι αποδυναμώνει το όργανο διοίκησης στο οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχει πλειοψηφία δεν… περνάει.

Κατόπιν αυτού όλοι οι κανονισμοί με τις όποιες αλλαγές πήγαν πίσω χρονικά και θα έλθουν όταν έχει προκύψει η νέα κυβέρνηση της χώρας, οπότε και αναμένονται σαρωτικές αλλαγές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς