22.8 C
Athens

Ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα στον Γραμμένο η αντιπολίτευση

Την Παρασκευή μετρούν δυνάμεις στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και με την αλλαγή κυβέρνησης, περιμένουν νέα δεδομένα από FIFA και UEFA

Το τελειωτικό χτύπημα ετοιμάζουν στον Ιβάν Σαββίδη οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ. Την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος είναι πολύ πιθανό να πάρει το μήνυμα ότι είναι μειοψηφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να υπάρξει η απαρχή ραγδαίων εξελίξεων.

Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες που στήριζαν με νύχια και με δόντια τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, θα περιμένουν τη γενική συνέλευση προκειμένου να διαπιστώσουν τις νέες ισορροπίες. Αυτό που κυρίως όμως αναμένουν είναι οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς γνωρίζουν καλά ότι με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι όποιες διαβουλεύσεις θ’ αρχίσουν από μηδενική βάση.

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού δεν πρόκειται να ανεχτεί μια ΕΠΟ στην οποία έχει διοριστεί και πληρώνεται πλουσιοπάροχα ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Η FIFA και η UEFA γνωρίζουν πως έρχονται ισχυρές αναταράξεις και θα επιδιώξουν να ισορροπήσουν, προκειμένου να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες οι δικοί τους άνθρωποι. Όπως και να έχει την Παρασκευή λίγο πριν τις εθνικές εκλογές η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να στείλει το μήνυμα στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, είναι μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία θα έχει κύριο λόγο ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, όπως έγινε αντίστοιχα με τον Σταύρο Κοντονή και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Στην επόμενη μέρα οι διεθνείς Συνομοσπονδίες θα έχουν μεν ρόλο, αλλά όχι στο βαθμό που σήμερα κάνουν ότι θέλουν. Μείζον είναι το θέμα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος έχει οδηγήσει σε διάλυση την ελληνική διαιτησία και είναι πιθανό η νέα πολιτική ηγεσία να ζητήσει την απομάκρυνσή του.

Η περίπτωση υλοποίησης ενός Grexit έχει από μηδαμινές έως ελάχιστες πιθανότητες, καθώς αν επιχειρηθεί από την FIFA, τότε θα υπάρξει πόλεμος στον οποίο και αυτή θα χάσει πολλά από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία θα καταφύγουν οι θιγόμενοι.

Όπως και να έχει τα βλέμματα όλων είναι στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή, εκεί όπου είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν μεγάλες συγκρούσεις με τον Βαγγέλη Γραμμένο να επιχειρεί το μεσοδιάστημα να έλθει σε επαφές και διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφύγει τον μεγάλο σκόπελο που βρίσκεται μπροστά του, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς