23.3 C
Athens

Νίκος Τζώρτζογλου: Ένας ιδανικός υποψήφιος βουλευτής

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τον «ποδοσφαιρικό ήρωα του Ηρακλείου», Νίκο Τζώρτζογλου

Για να κάνουμε ταμείο: Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μονόδρομος η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ρόλο πρωθυπουργού. Τελεία και παύλα.

Η επιλογή της ελληνικής κοινωνίας έχει γίνει ήδη, καταγράφεται σε όλες τις αντίστοιχες μετρήσεις και εκδηλώσεις, ενισχύει καθημερινά ένα ογκούμενο κύμα μετακινήσεων ψηφοφόρων και διαμορφώνει τις αντικειμενικές συνθήκες για να προκύψει στο εκλογικό αποτέλεσμα μια πρωτοφανής, θηριώδης ίσως, διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον των εκλογών έχει πλέον μεταφερθεί στα πρόσωπα. Στους υποψήφιους, δηλαδή, που θα κληθούν, μέσω της λαϊκής ψήφου, να αναλάβουν το βαρύτατο, ιστορικό σχεδόν, έργο να αλλάξουν ριζικά τη μοίρα αυτής της χώρας και να την οδηγήσουν συντεταγμένα στην ομάδα των κανονικών αστικών δημοκρατιών δυτικού τύπου.

Επιτρέψτε μου μια προτίμηση έναντι όλων των υπόλοιπων. Νίκος Τζώρτζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης με τη Νέα Δημοκρατία.

Το Νίκο τον γνωρίζω πάνω από είκοσι χρόνια. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα ένας ασφαλής χώρος για να κατανοήσεις γρήγορα και με ασφάλεια «ποιος είναι ποιος», τι καπνό φουμάρει, πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, αν έχει μπέσα ή όχι. Με δυο κουβέντες αν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί, με επάρκεια, να σταθεί απέναντι σε κάθε πρόβλημα και να μην τα παρατήσει μέχρι να το λύσει.

Το δηλώνω «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» προς κάθε κατεύθυνση: Αυτός ο ποδοσφαιρικός ήρωας του Ηρακλείου είναι μια ιδανική περίπτωση πολιτικού υποκειμένου για να στηρίξει πάνω του ο λαός της περιοχής ελπίδες και προσδοκίες για μια διαφορετική επόμενη μέρα στην περιοχή.

Ο Τζώρτζογλου ποτέ δεν ασχολείται με κάτι για να περάσει την ώρα του. Δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια, δεν ξεπουλάει την αυτονομία του, δεν παύει στιγμή να υπερασπίζεται, ακόμη και με ατομικό κόστος, τις απόψεις του. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει στην ποδοσφαιρική του πορεία και στις επιχειρηματικές του επιλογές καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει να κάνει με μια αυθεντική λαϊκή προσωπικότητα που στοιχίζεται πάντα με την αλήθεια και την πρόοδο.

Να πω την αλήθεια ξαφνιάστηκα με την απόφαση του να εκτεθεί πολιτικά, παρότι όλη του η ζωή είναι μια πολιτική έκθεση. Όταν του μίλησα ( τον πήρα για να τον συγχαρώ) κατάλαβα ότι πρόκειται για μια ακόμη επιλογή πολύ έκανε σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και με την ασφάλεια που του παρέχει η αυτογνωσία του. «Ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά. Να βοηθήσω τον τόπο μου να κάνει ένα βήμα μπροστά και μαζί του να προχωρήσει κι η χώρα που τόσο βασανίστηκε από τα αριστεροειδή πειράματα. Αν δεν ήμουν βέβαιος για τις αποφάσεις μου δεν θα το συζητούσα καν» μου απάντησε.

Δεν ζήτησε καν να τον βοηθήσω. Έχει και μια περίεργη περηφάνεια στα ζητήματα αυτά, ίσως επειδή δεν θέλει να είναι υποχρεωμένος.
Το κάνω με τον μοναδικό τρόπο που μπορώ επειδή του έχω μια βαθύτατη εκτίμηση, που την διατήρησα ακόμη και στις συγκρούσεις μας, που δεν ήταν λίγες.

Το μόνο που του ζήτησα ήταν «να το σκεφθεί δυο φορές αν είναι να ασχοληθεί, μετά την εκλογή του, με το ποδόσφαιρο». Δεν απάντησε και, μεταξύ μας, δεν περίμενα καμία απάντηση. Ξέρω ότι είναι ο μεγάλος του έρωτας.

Τι σας προτρέπω; Να τον εκλέξετε στη Βουλή για την τετραετία που έρχεται. Να του δώσετε την ευκαιρία να σας υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις. Δεν θα χάσετε.
Ο Νίκος Τζώρτζογλου είναι μια ιδανική περίπτωση βουλευτή.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Στίβενς – Σάκκαρη 0-2: Πρόκριση στους «16» της Μαδρίτης μέσα σε 63′ με σούπερ απόδοση

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιξε φανταστικά απέναντι στη φορμαρισμένη Στίβενς και σε 63' προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά της Μαδρίτης επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση

Τεράστια επιτυχία για τον Βασίλη Σπανούλη: Προπονητής της χρονιάς στο BCL!

Στη δεύτερη σεζόν του ως προπονητής, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε κόουτς της σεζόν στο BCL από τη FIBA για την ανεπανάληπτη πορεία του Περιστερίου στη διοργάνωση

Ο σπουδαίος Γκος έδειξε ξανά την κλάση του στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο δύσκολο στόχο

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έκανε δύο μεγάλα ματς στη Βαρκελώνη και αποδείχθηκε καταλύτης στο μπρέικ του Game 1, ενώ το Game 2 θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη αν η διαιτητική τριάδα δεν έβγαζε εκτός με το «έτσι θέλω» τον Αμερικανό στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.