20.6 C
Athens

Άρχισε η αποκαθήλωση του συστήματος Σαββίδη στο ποδόσφαιρο

Η ήττα του Μάκη Γκαγκάτση, το στραπάτσο του Βαγγέλη Γραμμένου που ελέγχει την πλειοψηφία στην ΕΠΟ και η έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση είναι μόνο η αρχή

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε το λάθος να τα πάρει… όλα. Το έκανε τόσο άγαρμπα που μοιραία έφερε τους πάντες απέναντί του. Στην προεδρία της ΕΠΟ μπήκε ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Στην εθνική ανδρών προσλήφθηκε ο φίλος Άγγελος Αναστασιάδης. Στην Super League o Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε το γενικό κουμάντο ως διευθύνων σύμβουλος. Πήρε το νταμπλ, ενώ κάτι ανάλογο επιχείρησε να πράξει και την περασμένη σεζόν όπου ναι μεν κατέκτησε το κύπελλο, αλλά θα άρπαζε και το πρωτάθλημα το οποίο παρέδωσε με την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και μάλιστα έχοντας το όπλο σε εμφανή θέση, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε να βγάλει πρόεδρο και στην Super League. Η υποψηφιότητα που κατέθεσε ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι πάντες διαπίστωναν έμπρακτα ότι το αφεντικό του ΠΑΟΚ δεν σταματούσε πουθενά. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ήλθε το πρώτο στραπάτσο. Η υποψηφιότητα του Μηνά Λυσσάνδρου στην προεδρία της διοργανώτριας του πρωταθλήματος μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ανέτρεψε τα δεδομένα. Παρά την αρχική πεποίθηση ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης για να κατέβει είχε κάνει τους… λογαριασμούς του, την ώρα της κρίσης ο ΠΑΟΚ έχασε την μάχη. Ήταν η αρχή του τέλους.

Ήδη στην ΕΠΟ η παντοκρατορία του Βαγγέλη Γραμμένου αμφισβητείται. Αφορμή στάθηκε η επιχείρηση επιβολής ανανέωσης του συμβολαίου του Βίτορ Μέλο Περέιρα και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές που αγγίζουν την ετήσια επιχορήγηση μιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είδε τα επτά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να αποχωρούν. Ο Γραμμένος και οι άλλοι επτά της ομάδας του είπαν… ναι σε όλα, ενώ παρέμειναν δίχως να υπερψηφίσουν ο πρόεδρος της Super League Mηνάς Λυσσάνδρου και ο Τάκης Αγραφιάτης του Ολυμπιακού. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ είδε στην 17άδα να συγκεντρώνει μόλις 8 ψήφους. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Αποτελεί πλέον μειοψηφία. Και με τον τρόπο που πραγματεύεται φέρνοντας απέναντι τους πάντες, δεν θα μπορεί να περάσει κανένα θέμα.

Σα να μην έφθαναν αυτά, ο Ιβάν Σαββίδης δέχεται ακόμη ένα πλήγμα. Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της Super League, προκειμένου να κηρύξει έκπτωτο από την θέση του τον Βασίλη Γκαγκάτση. O συνεταιρισμός ανακοίνωσε την κρίσιμη συνεδρίαση όπου θα επισημοποιηθεί ότι απομακρύνεται από θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, στην ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο, γνωστοποιώντας τον σχετικό νόμο σχετικά με όσα προβλέπονται για την έκπτωση των κατηγορουμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων βάσει τελεσίδικου και αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας. Αν και ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει το θέμα, ουδείς είχε ευαισθητοποιηθεί. Πλέον όμως επειδή υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όσους δεν εφαρμόζουν το νόμο, λίγο πριν την αποχώρηση της κυβέρνησης τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα.

Η ουσία είναι ότι η αποκαθήλωση του συστήματος Σαββίδη γίνεται με γοργούς πλέον ρυθμούς. Στο νέο πρωτάθλημα τίποτα δεν θα είναι ίδιο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς