19.2 C
Athens

Τελειώνουν Αναστασιάδης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος από την εθνική

Ο Βαγγέλης Γραμμένος παίρνει… σκούπα και ψάχνει στο εξωτερικό τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό

Παίρνει ο σκούπα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος στην εθνική ανδρών, καθώς βλέπει ότι είναι επιβεβλημένο ένα ηλεκτροσόκ, προκειμένου ν’ αναστραφεί το κλίμα που υπάρχει σε βάρος του. Ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας διαπίστωσε πως η επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν λανθασμένη, καθώς όχι μόνο δεν κατάφερε να κρατήσει την γαλανόλευκη σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά την οδήγησε στην απαξίωση και την καταστροφή.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο, δεν μπορεί να σηκώσει πάνω του και την εικόνα της εθνικής, για την οποία έχει και ο ίδιος τεράστιες ευθύνες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να μην υπέβαλε την παραίτησή του ως όφειλε μετά και το στραπάτσο από την Αρμενία, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ του έχει στείλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην εθνική.

Πέραν του πρώτου Ομοσπονδιακού τεχνικού, ο Βαγγέλης Γραμμένος θα ζητήσει τις παραιτήσεις και των συνεργατών του Άγγελου Μπασινά και Στέλιου Γιαννακόπουλου, καθώς κοινή είναι η διαπίστωση τόσο της κακής λειτουργίας της ομάδας, όσο και της τραγικής κατάστασης στα αποδυτήρια. Οι δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής Σωκράτη Παπασταθόπουλου για την πορεία της εθνικής, αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν ήταν ενδεικτικές των όσων συμβαίνουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Λύση από το εξωτερικό

Ήδη στην ΕΠΟ αναζητούν τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη στο εξωτερικό. Η Ελληνική λύση δεν απέδωσε και στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι συνεργάτες του θέλουν προπονητή που δεν θα έχει… παραγνωριστεί με τους παίκτες, αλλά και παράγοντες ομάδων, ώστε να εμπνέει σεβασμό.

Μεγάλο αγκάθι για την ΕΠΟ είναι το οικονομικό. Η Ομοσπονδία λόγω των κακών χειρισμών της υποχρεώθηκε να αποζημιώσει με 500.000 ευρώ τον Γερμανό Σκίμπε, τώρα θα δώσει κάτι στον Αναστασιάδη προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση, αλλά επειδή το ταμείον είναι μείον, θα πρέπει να βρει προπονητή φθηνό και καλό. Η περίοδος του καλοκαιριού που πολλοί δεν έχουν εργασία ενδείκνυται. Η ΕΠΟ που έχει περιορίσει τα έσοδά της από της εθνικές ομάδες θα προσφέρει στον ξένο προπονητή περίπου διπλάσιες αποδοχές από αυτές που έπαιρνε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Εξελίξεις στο θέμα θα υπάρξουν άμεσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς