16.2 C
Athens

Ποιος είπε ότι ο επόμενος ηγέτης πρέπει σώνει και καλά να παίζει στη θέση του Σπανούλη;

Ο Κώστας Σλούκας διπλοκλείδωσε την πόρτα του Ολυμπιακού και ο Inspector Campbell δίνει μια νέα διάσταση στο κεφάλαιο «διάδοχος ηγέτης»...

Ο Κώστας Σλούκας δεν θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το ρεζουμέ της πληροφόρησης που προκύπτει από το περιβάλλον του παίκτη τις τελευταίες ώρες και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ακριβείς πληροφορίες.

Σε μια εποχή που ειδικά το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν μια πρόταση που συνιστά οικονομική υπέρβαση. Και για όσους ξέρουν, αυτό δεν ήταν καν το πιο δύσκολο στην υπόθεση του Σλούκα. Το πραγματικά δύσκολο ήταν να τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή σε όσα είχαν συμβεί το καλοκαίρι του 2015.

Το να παραμερίσουν λοιπόν, τον εγωισμό τους δυο άνθρωποι σαν τους Αγγελόπουλους, ήταν για τον παίκτη της Φενέρ πιο σημαντικό και από την ίδια την πρόταση. Η οποία έφτασε τα 5,5 εκ. ευρώ για τρία χρόνια, ίσως και κάτι παραπάνω μέσα από μπόνους στόχων κλπ. Μαζί, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός του πρόσφεραν και την μπαγκέτα του μαέστρου, θέλοντας να τον χρίσουν και επίσημα ως τον διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη στο αγωνιστικό – και όχι μόνο – σκέλος.

Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να μην επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Ίσως να μην τον έπεισε το πρότζεκτ των Ερυθρόλευκων, ίσως, ίσως, πολλά ίσως. Το σίγουρο είναι ένα: ο Θεσσαλονικιός έκλεισε για πάντα την πόρτα του Ολυμπιακού και τη διπλοκλείδωσε κιόλας.

Στα 29 του πια, ο Σλούκας θα υπογράψει πιθανότατα το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Και σε χρονική διάρκεια αλλά και στο οικονομικό κομμάτι. Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα όμως, όπως κι αν φέρει τα πράγματα η ζωή, μάλλον ο Ολυμπιακός θα είναι η τελευταία ομάδα που θα μπορούσε να του προσφέρει ξανά συμβόλαιο.

Οι οπαδοί της ομάδας γνωρίζουν καλά την προσπάθεια που έγινε από τους Αγγελόπουλους. Πλέον, ακόμη κι εκείνοι που είχαν μπει στη διαδικασία να τον «συγχωρήσουν» μετά τα γεγονότα του 2015, βάζουν πλέον ένα μεγάλο Χ στην περίπτωσή του. Ο Ολυμπιακός του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει με ηγεμονικές αποδοχές – και αρμοδιότητες -, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει μακριά από το ΣΕΦ.

Το κεφάλαιο Σλούκας κλείνει οριστικά και αμετάκλητα για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και πλέον οι Αγγελόπουλοι θα στραφούν σε άλλες λύσεις. Ενδεχομένως και σε ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο. Στην τελική, ποιος είπε ότι ο επόμενος ηγέτης – εντός και εκτός παρκέ – πρέπει σώνει και καλά να αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Βασίλη Σπανούλη;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού, Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Ο Νίκος Μαντούβαλος στον ΑΘΛΟ: «Ο ηγέτης Τράβιτσα, ο τζέντλεμαν Καστελάνι και ο Ολυμπιακός που ανήκει στο Champions League»

Ο GM της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, Νίκος Μαντούβαλος μιλά για όλα στον ΑΘΛΟ: οι συνεχόμενοι τίτλοι, η εμπιστοσύνη σε ξένους προπονητές, η ασπίδα στους παίκτες του και η βελτίωση του κλειστού του Ρέντη με στόχο τη μονιμοποίηση στο CEV Champions League

Το ξεκάθαρο μήνυμα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Το μυαλό όλων στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»

Ο Βάσκος τεχνικός ξέκοψε κάθε κουβέντα για τον τελικό του Conference League και ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν το μυαλό τους μόνο στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα, που δεδομένα θα είναι πιο απαιτητική από τον πρώτο ημιτελικό στο Μπέρμιγχαμ