17.9 C
Athens

Έφτασε η αρχή του τέλους για τον Βαγγέλη Γραμμένο

Μειοψηφία πλέον στην Εκτελεστική Επιτροπή ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του με ισχυρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιβάλουν τις θέσεις τους

Ήλθε η αρχή του τέλους του Βαγγέλη Γραμμένου από την προεδρία της ΕΠΟ. Η εποχή που ο ΠΑΟΚ μεσουρανούσε στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται πλησιάζει προς το τέλος της. Το πρώτο βήμα έγινε με την επικράτηση του Μηνά Λυσσάνδρου σε βάρος του Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρία της Super League.

Σήμερα ακολούθησε νέο χτύπημα ακόμη πιο ισχυρό. Με αφορμή τις πρακτικές και τις λογικές του Βαγγέλη Γραμμένου στο θέμα της διαιτησίας, οι επτά φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ σύμβουλοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τα βρόντηξαν κι έφυγαν από τη συνεδρίαση.

Όταν επιχειρήθηκε με τρόπο άκομψο και άγαρμπο να φορεθεί και τη νέα σεζόν καπέλο ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στην προεδρία της ΚΕΔ με τις… ευλογίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, η πλευρά της Ένωσης αντέδρασε. Κι επειδή ήταν ανέφικτο ν’ ανατραπεί η επιθυμία των «επιτρόπων» της FIFA και της UEFA, επί τάπητος τέθηκε το οικονομικό ζήτημα.

«Δεν μπορεί να έρχεται ένας εξωφρενικός για τα ελληνικά δεδομένα προϋπολογισμός. Αν θέλουν να μας επιβάλουν τους αρεστούς τους να τους πληρώνουν. Τα σωματεία δεν παίρνουν ούτε ευρώ, οι πάντες ματώνουν κι έρχεται δαπάνη για την επιτροπή διαιτησίας με τον πρόεδρο να παίρνει πάνω από 22.500 ευρώ. Πού ζούμε; Αν θέλουν να δίνουν τέτοιους μισθούς να τους πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους. Είναι πρόκληση», τονίστηκε χαρακτηριστικά και οι επτά σύμβουλοι αποχώρησαν αρνούμενοι να ψηφίσουν τέτοιου είδους δαπάνες.

Η αντίδραση αυτή τη φορά ήταν συντονισμένη. Οι φωνές υπήρχαν ωστόσο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σταύρος Ψαρρόπουλος τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν έχει ψηφίσει τις δαπάνες για τη διαιτησία.

Η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ συνεχίστηκε με 10 (από τους 17) συμβούλους. Οι 8 που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της SL1  Mηνάς Λυσάνδρου και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης. Αν έφευγαν και αυτοί από τη συνεδρίαση, τότε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΠΟ στο Γουδή, θα έμεναν μόλις οι 8 φίλα προσκείμενοι σύμβουλοι του ΠΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος έλαβε ισχυρότατο μήνυμα ότι η περίοδος… χάριτος τελείωσε, καθώς ουδείς πλέον θα δέχεται αδιαμαρτύρητα τετελεσμένα που αποφασίζονται σε άλλα γραφεία. Πέραν αυτού και οι ξένοι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πάρτι με τα χρήματα των Ελλήνων.

Το δεύτερο καίριο χτύπημα που δέχτηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος αφορά τον προϋπολογισμό. Μόλις 8 ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρχαν ένα λευκό και ένα παρών.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή για άλλο ένα χρόνο, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία αφού η FIFΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο. «Το θέμα Περέιρα δεν τίθεται προς ψήφιση. Είναι απόφαση της FIFA. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χέρμπερτ Χούμπελ, πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Ωστόσο εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και οι ξένοι τοποτηρητές αντιλήφθηκαν ότι τη νέα περίοδο δεν πρόκειται να κάνουν ότι θέλουν αδιαμαρτύρητα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς