16.7 C
Athens

Το προφίλ της Βικτόρια Πλζεν

Τη Βικτόρια Πλζεν θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός στον Β' Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το FWS.GR επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ της αντιπάλου των Ερυθρολεύκων

Το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός στον Β’ Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με σκοπό να εξασφαλίσει την πρόκριση στον 3ο Προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την περασμένη σεζόν, η Βικτόρια Πλζεν τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα Τσεχίας πίσω από την Σλάβια Πράγας, συγκεντρώνοντας συνολικά 68 βαθμούς σε 30 αγώνες, με απολογισμό 21 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, με τα τέρματα να είναι 47 υπέρ και 27 κατά.

Αγωνίστηκε στους ομίλους του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, με αντιπάλους τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τερματίζοντας στη τρίτη θέση με 7 βαθμούς, γεγονός που της «χάρισε» το εισιτήριο για το Europa League. Εκεί αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη φάση των «32» και παρά το εντός έδρας 2-1, έχασε με 0-3 στην Κροατία και αποκλείστηκε.

Η Βικτόρια Πλζεν ιδρύθηκε το 1911 και στον πάγκο της έχει τον Πάβελ Βρμπα, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» του συλλόγου για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας ακούει στο όνομα, Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο 26χρονος Τσέχος επιθετικός βρίσκεται στο ρόστερ της Βικτόρια από το 2011 και έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των Τσέχων. Από το 2016 είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Τσεχίας, έχοντας συνολικά 8 γκολ σε 19 συμμετοχές.

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ:

Ήρθαν: Λούκας Κάλβαχ, Κρίστιαν Χερτς, Όντρει Μίχαλικ, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Άνταμ Χλούσεκ, Ντόμινικ Γιάνοσεκ, Τόμας Χάγιεκ, Πάβελ Μπούχα

Έφυγαν: Μάρεκ Μπάκος, Ντάνιλε Κόλερ.

Το ρόστερ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς