18.9 C
Athens

Κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν ο Ολυμπιακός στον Β’ Προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στο Καραϊσκάκη η ρεβάνς

Από την Τσεχία ξεκινάει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού στον Β’ Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι, μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν, η οποία την περσινή σεζόν κατετάγη δεύτερη στο εθνικό της πρωτάθλημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τον Γ’ Προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Τσεχία και η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί στον Γ’ Προκριματικό γύρο, τότε αυτομάτως εξασφαλίζει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, ό,τι κι αν γίνει στη συνέχεια. Ειδάλλως, θα έχουν δυο ακόμη γύρους προκριματικών (για το Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη φορά) μπροστά τους που θα πρέπει να περάσουν ώστε να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Επί της ουσίας, σε περίπτωση πρόκρισης οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία τους τουλάχιστον ως τον Δεκέμβρη. Και θα περιμένουν τη συνέχεια των προκριματικών για να διεκδικήσουν το υπέρτατο «έπαθλο», δηλαδή τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

 

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡ. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ο ΜΑΤΣ 2ο ΜΑΤΣ
1ος προκριματικός 18 Ιουνίου 9-10 Ιουλίου 16-17 Ιουλίου
2ος προκριματικός 19 Ιουνίου 23-24 Ιουλίου 30-31 Ιουλίου
3ος προκριματικός 22 Ιουλίου 6-7 Αυγούστου 13 Αυγούστου
Playoffs 5 Αυγούστου 20-21 Αυγούστου 27-28 Αυγούστου

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς