19 C
Athens

Ταφόπλακα από Φούσεκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Περέιρα δερβέναγα

Διατηρούν τους ξένους διαιτητές και παραμένουν οι χρυσοκάνθαροι παράγοντες ως εξουσιαστές για να… «καταπολεμήσουν» στημένα, διαιτησία, δικαιοδοτικά όργανα

Με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα παντοκράτορα στην διαιτησία θα πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νέα περίοδο. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής θα κάνει τις επιλογές των διαιτητών και θα λάβει αποφάσεις σε ποιον βαθμό θα μετακαλεί ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα της Super League.

H δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του Περέιρα μπορεί να είναι έντονη από πολλές ομάδες με πρώτες τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, καθώς επί ημερών του όχι μόνο δεν υπήρξε βελτίωση στην εικόνα της διαιτησίας, αλλά… εξαφανίστηκαν και οι Έλληνες διαιτητές από τα κρίσιμα παιχνίδια των εθνικών διοργανώσεων. Ωστόσο οι κηδεμόνες του ποδοσφαίρου μας έχουν άλλη άποψη και διατηρούν τον Περέιρα, απειλώντας πως αν επιχειρηθεί η απομάκρυνσή του, θα υπάρχουν σοβαρότατες επιπτώσεις έως… διεθνής ποδοσφαιρική απομόνωση της χώρας.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA Πετρ Φούσεκ στη συνεδρίαση της Super League, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους:

«Είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε τις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή Σαμούρα». Ως εκ τούτου Περέιρα και τη νέα σεζόν, με τις ελληνικές ομάδες δεμένες χειροπόδαρα από την FIFA και τους εκλεκτούς της. Συνεπώς εντός των τειχών δεν πρόκειται να συζητηθεί κάτι, καθώς η ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου και μάλιστα με αποδοχές μεγαλύτερες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έρχεται… απ’ έξω.

Ο Πετρ Φούσεκ, ως γνωστόν, διορίστηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Ιούλιο του 2018. Πρόσφατα η FIFA ανακοίνωσε την απόφασή της να παρατείνει τη θητεία του στην Ελλάδα για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Τσέχος εμπειρογνώμονας, με την τεράστια εμπειρία σε ανάλογες «αποστολές» σε εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δημοσιοποιεί τις απόψεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω του επίσημου διαδικτυακού τόπου της Ε.Π.Ο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς