17.6 C
Athens

Μαραντόνα: Εκδίκηση για τον πόλεμο των Φόκλαντ το γκολ με το χέρι

Τη δική του εκδοχή για το περίφημο γκολ που πέτυχε με το «χέρι του Θεού» έδωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Το τέρμα που πέτυχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 μεταξύ της Αργεντινής και της Αγγλίας, στα γήπεδα του Μεξικού είναι ευρέως γνωστό ως το γκολ με το «χέρι του Θεού».

Μετά από 33 χρόνια, ο «θρύλος» της «αλμπισελέστε» έδωσε τη δική του εκδοχή για ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα ο Μαραντόνα, κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ για τη ζωή του παραδέχτηκε πως γνώριζε ότι είχε σκοράρει με το χέρι, ωστόσο όπως είπε πήρε μια μικρή… εκδίκηση για την ήττα της Αργεντινής από την Αγγλία στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε «γκολ». Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας… μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ. Δεν ξέραμε τι ακριβώς έκανε ο στρατός μας, αλλά μας έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε, γιατί οι Άγγλοι είχαν φτάσει να μας κερδίζουν… 20-0 σ’ εκείνον τον πόλεμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς