20.7 C
Athens

Φινάλε στο… μαρτύριο, τρίτη θέση για την Ένωση

Η ΑΕΚ έκανε το break στο Περιστέρι (82-83) και κατέκτησε την τρίτη θέση της Basket League ολοκληρώνοντας έτσι ιδανικά το... μαρτύριο των μικρών τελικών

Έπεσε η αυλαία της φετινής Basket League με την ΑΕΚ να επικρατεί κόντρα στο Περιστέρι με 83-82 και να κάνει το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ολοκλήρωσε μια απογοητευτική όπως εξελίχθηκε, σεζόν, κατακτώντας την τρίτη θέση και άφησε στην τέταρτη την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Όπως κύλησαν και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και αυτό εξελίχθηκε σ’ ένα πραγματικό… θρίλερ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά με την Ένωση να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με εκπληκτικό Γιορκ να προηγείται με επτά (4-11). Οι σκληρές μονομαχίες δεν έλειψαν, παρότι ήταν ένα παιχνίδι θεωρητικά αδιάφορο. Όπως είχε πει και ο παίκτης του Περιστερίου, Ζώης Καράμπελας οι μικροί τελικοί «εγκυμονούν» και κινδύνους για τραυματισμούς. Η ΑΕΚ διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και μπήκε με το +6 (18-24) στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Παρά την απουσία του Μπέντιλ και την κούραση που υπήρχε στους παίκτες, το Περιστέρι μείωσε στους τρεις στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου (38-41), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στο κόλπο για τη νίκη. Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια μέχρι το 82-82 και το τρίποντο του Βασιλόπουλου. Ο MVP της ΑΕΚ, Βινς Χάντερ πήγε στη γραμμή των βολών (1/2) και με το σκορ στο 82-83 ο Κάλαχαν απέτυχε να σκοράρει σε καλάθι δύο πόντων, δίνοντας έτσι την τιμητική τρίτη θέση στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-41, 60-59, 82-83

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς