17.1 C
Athens

Χοντρό παιχνίδι με τον αποτυχημένο Περέιρα

Ανάβουν το κόκκινο φως Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην ΕΠΟ, αλλά η FIFA δεν κάνει πίσω και στον ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν

Χοντρό παιχνίδι με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα γίνεται στην ΕΠΟ, καθώς η μεν FIFA επιτάσσει την ανανέωση συμβολαίου του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, παράλληλα όμως εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια προς αυτή την κατεύθυνση από τους συμβούλους που είναι φιλικά προσκείμενοι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Στις 22 Μαΐου ο Μπιορν Βασάλο ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, την απόφαση της FIFΑ για παραμονή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για άλλο έναν χρόνο, του Μέλο Περέιρα.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα ασχοληθεί με τo θέμα του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή. Η παρουσία του Περέιρα ήταν άκρως αρνητική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όταν η FIFA δίνει διαταγές η Ελληνική Ομοσπονδία οφείλει να υπακούει, καθώς αν δεν το πράξει μπορεί να γίνει κάτι δραματικά αρνητικό. Αν ο Περέιρα δεν είναι στο τιμόνι της διαιτησίας μας και την περίοδο 2019-20, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει καμπάνα από την FIFA.

Όσον αφορά τα άλλα δύο μέλη της ΚΕΔ από το εξωτερικό, ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ, πληρώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, δεν έχουν σύμβαση με την ΕΠΟ και ως εκ τούτου η FIFΑ αποφάσισε την ανανέωση της σύμβασης δίχως την ελληνική συναίνεση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς