21.9 C
Athens

Προσδεθείτε, η προσγείωση θα είναι ανώμαλη

Ο κύριος Σωκράτης, τα κεριά και τα λιβάνια

Δεν έπιασαν τόπο οι ψυχολογικές ντόπες του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου στους παίκτες της εθνικής ανδρών, μετά την τριάρα από την Ιταλία. Ο πρόεδρος τους ζήτησε να ξεχάσουν τους Ιταλούς, όπως νωρίτερα είχαν ξεχάσει τους Τούρκους και το ταξίδι της συμφοράς για ένα εκτός έδρας ματς που παραήταν αχρείαστο.

Τώρα οι παίκτες θα πρέπει να ξεχάσουν την Αρμενία, και σε λίγους μήνες την Φινλανδία. Γιατί από σφαλιάρες η εθνική έφαγε και θα τρώει όσο έχει Γραμμένους να παίρνουν τις αποφάσεις και Αναστασιάδηδες στον πάγκο της. Τα περί οικογένειας εξάλλου αναδείχθηκαν αμέσως μετά το ματς με την Αρμενία, όταν ο προπονητής μίλησε για τις τοποθετήσεις του κύριου Παπασταθόπουλου.

Ναι, για τον αρχηγό της ομάδας του μιλούσε, αυτόν που όλοι, στην Ελλάδα, την Αγγλία και όπου διαβαίνει ποδοσφαιρικά, ξέρουν ως Σωκράτη. Ο κύριος Παπασταθόπουλος ζήτησε εξελίξεις. Αν και ξέρει ότι μισό χρόνο πριν η ΕΠΟ έδινε μισό εκατομμύριο ευρώ στον Σκίμπε για να φύγει πριν την ώρα του, αν και γνωρίζει πως ο Άγγελος συνηθίζει να κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του, ο στόπερ της Άρσεναλ ζήτησε επιτακτικά εξελίξεις, καθώς πλέον η εθνική δεν παλεύει τα παιχνίδια.

Γιατί να τρέχει και να σπάζει τα πόδια του ο άλλος όταν ξέρει το αποτέλεσμα; Χωρίς προπονητή η εθνική θα ήταν πολύ καλύτερη. Τουλάχιστον κάθε παίκτης θα έπαιζε στην θέση του και δεν θα είχαμε κυρίους, κεριά και λιβάνια στις προσφωνήσεις.

Η εθνική θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν είχε και… πρόεδρο να καθορίζει τον τρόπο ταλαιπωρίας των παικτών και αποφάσεις που εξασφαλίζουν την αγωνιστική ανετοιμότητα και τις πρόωρες διακοπές. Κι επειδή βρέθηκαν ορισμένοι να κουνάνε το δάχτυλο και να ρίχνουν τις ευθύνες στους παίκτες, οι εθνικάρχες, μπορούν να πουν από αύριο, επειδή αποτύχαμε θα δουλέψουμε τζάμπα για να βάλουμε νέες βάσεις στην ομάδα.

Ντρεπόμαστε να πληρωνόμαστε με τέτοια αποτελέσματα. Ή μήπως θ΄ αρχίσουν τις αμπελοφιλοσοφίες εις υγείαν των κορόιδων; Μπροστά μας όμως έχουμε ταξιδάκια αναψυχής. Προσδεθείτε. Η προσγείωση θα είναι ανώμαλη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς