16.6 C
Athens

ΓΓΑ: Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τις προσλήψεις διακριθέντων αθλητών

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που ορίζει την κατανομή θέσεων εργασίας 118 διακριθέντων αθλητών/τριών της κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, ανά νομό και ανά υπηρεσία του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται 29 αθλητές που είχαν επιλέξει την τοποθέτηση τους σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο νόμος κατά τη διάρκεια εκλογών στους Δήμους. Οι αθλητές αυτοί έχουν επίσης κατανεμηθεί στο φορέα επιλογής τους και θα πάρουν ΦΕΚ αμέσως μόλις αναλάβουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές.

Με τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επισήμανε: «Σύμφωνα με τον αρχικό μας προγραμματισμό, ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία και από το 2015 ολοκληρώσαμε σταδιακά τη διαδικασία για τους αθλητές που βρίσκονταν σε πολυετή αναμονή, έχοντας πετύχει τις αγωνιστικές διακρίσεις τα έτη 2007, 2008 και 2009.

Εκκρεμεί η διευθέτηση του διορισμού ορισμένων αθλητών που είχαν κάνει αίτηση μέσα στο 2010, για τους οποίους υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Η αποκατάσταση από το 2015 έως σήμερα γίνεται με απολύτως διαφανή τρόπο, όπως ορίζει ο νόμος, πάντα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η σημερινή αθλητική ηγεσία έπραξε ό,τι έπρεπε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχει αποδειχθεί πως ό,τι λέμε το εννοούμε».

Πάρα πολύ ωραία τα λέει ο κύριος Συναδινός. Μακάρι να ήταν το ίδιο «αποτελεσματικός» προτού φτάσουμε σε προεκλογική περίοδο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς