16.4 C
Athens

Στα ημιτελικά ο ατσάλινος Θρύλος!

Ο παθιασμένος Ολυμπιακός πέταξε εκτός Champions League την ιταλική Μπρέσια (8-7) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου τον περιμένει η Προ Ρέκο

Το πρώτο μεγάλο βήμα έκανε ο Ολυμπιακός στο Final 8 του LEN Champions League στο Ανόβερο για να υπερασπιστεί το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Οι Ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου με τη βοήθεια του κόσμου τους… έπνιξαν με εξαιρετική εμφάνιση την ιταλική Μπρέσια με 8-7 στον προημιτελικό και προκρίθηκαν στους «4», όπου τους περιμένει η Προ Ρέκο.

Παρά την πίεση που άσκησε η Μπρέσια για να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν γκολ με τον Γιάννη Φουντούλη που βρέθηκε αφύλακτος στην περιφέρεια και στη συνέχεια στον παίκτη παραπάνω πέτυχαν και δεύτερο με τον Αργυρόπουλο. Οι Ιταλοί παρά τo ατσάλινο… τείχος μπροστά από την εστία του Πάβιτς, μείωσαν αρχικά με τον Πρεσιούτι και στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Μπερτόλι (2-2).

Στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων με Σκουμπάκη, Μουρίκη και Γενηδουνιά και να κάνει το 5-2. Η άμυνα της Μπρέσια έκανε… νερά και ο Μπούσλιε εκτέλεσε τον Ντε Λούγκο για το 6-2, με την Μπρέσια απλά να μειώνει στο τελικό 6-3 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Ιταλοί χτύπησαν στην κόντρα, αλλά ο Πάβιτς έδειξε την κλάση του με σπουδαίες επεμβάσεις. Νικήθηκε μόνο από τον Πρεσιούτι, ο οποίος ουσιαστικά πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπλόκαρε επιθετικά και… ξύπνησε όταν είδε την Μπρέσια να μειώνει στο γκολ (6-5). Ο Ομπράντοβιτς σκόραρε για το 7-5 και έδωσε ανάσα στην ομάδα του μετά από σχεδόν 12 λεπτά. Η διαφορά των δύο τερμάτων παρέμεινε και στη συνέχεια (8-6), ώσπου τελικά ο πρωταγωνιστής των Ιταλών, Πρεσιούτι μείωσε σε 8-7 στα δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Η άμυνα ήταν κι εκείνη που έδωσε την πανηγυρική πρόκριση στο τέλος στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν αγχώθηκε ακόμα κι όταν η Μπρέσια μείωσε. Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τους τροπαίου.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς