21.8 C
Athens

Basket League: Πράξη τρίτη στους ημιτελικούς

Τις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Προμηθέας και Περιστέρι-Παναθηναϊκος περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής των ημιτελικών της Basket League

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα στις 19:30 τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, θέλοντας να κάνει το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League. Η «ένωση» μετά την αγχωτική νίκη με 83-82 στο πρώτο ματς και την ήττα με 74-65 στο «Δημήτρης Τόφαλος» θέλει τη νίκη προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Λούκα Μπάνκι πέραν της γνωστής απουσίας του Βασίλη Καββαδά, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Τζόρνταν Θίοντορ και Βινς Χάντερ, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμού και είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.

Από την άλλη μεριά, ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στο μπρέικ, ώστε η ομάδα του να διεκδικήσει στην Πάτρα την πρόκριση στους τελικούς. Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Στο άλλο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στις 21:00 από το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και θέλει να κάνει το 3-0, «σφραγίζοντας» από σήμερα το εισιτήριο για τα τελικά της Basket League. Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα έχει στη διάθεσή του για ένα ακόμα παιχνίδι τον Λούκας Λεκάβιτσιους, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πέλμα.

Το Περιστέρι από την πλευρά του θέλει να μειώσει τη σειρά σε 2-1 και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης του αναλογούν. Ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς