29.8 C
Athens

Ο Ορέστης Αποστόλου στο FWS.gr: Παρά τα προβλήματα του Ηρακλή, οι φίλοι του ήταν πάντα εκεί

Ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή μίλησε για τον τίτλο της Κ19 του ημίθεου στην Football League, αλλά έδωσε και το δικό του μήνυμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο FWS.gr

Ο Ορέστης Αποστόλου ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Κ19 του Ηρακλή που στέφθηκαν πρωταθλητές στην Football League. Ο νεαρός επιθετικός αναφέρθηκε στην επιτυχημένη χρονιά που έφυγε μέσω του FWS.gr, αλλά στέλνει και το δικό του μήνυμα στον κόσμο ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις στην ανδρική ομάδα.

Ορέστη η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα ερωτηματικά, καθώς η διοίκηση άλλαξε χέρια. Τι ενημέρωση είχατε όταν ξεκινήσατε;

«Η αρχή ήταν δύσκολη και το μέλλον της ομάδας αβέβαιο. Η Μίκρα και η κατάσταση των γηπέδων ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το προπονητικό τιμ και οι διοικούντες άλλαζαν καθημερινά . Δεν υπήρχε κάτι σταθερό . Κάποια παιδιά θέσαμε ως προτεραιότητα τον Ηρακλή και περιμέναμε τις εξελίξεις. Να φανταστείς, μόνοι μας παρουσιαστήκαμε στην προπόνηση. Αυτό το οποίο μας είπαν τα μέλη της διοίκησης ήταν ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να οργανωθεί η ομάδα και να μας παρέχουν τις ανάγκες που χρειαζόμασταν”.

Πιστεύατε ότι θα κάνατε τέτοια πορεία;

«Το μόνο που μας ένοιαζε στην αρχή ήταν να προπονούμαστε σωστά δίχως να μας νοιάζουν τα εξωαγωνιστικά. Με τον καιρό γινόμασταν ομάδα και δενόμασταν μεταξύ μας όλο και περισσότερο . Μετά τα Χριστούγεννα που η πορεία μας ήταν αήττητη και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε, αρχίσαμε να θέτουμε στόχους. Και γρήγορα-γρήγορα πιστέψαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος όπως και συνέβη».

Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Ηρακλή;

«Το 2011 έπειτα από τον υποβιβασμό, η ομάδα δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα και στις υποδομές. Τα παιδιά αποχώρησαν , οι προπονητές και οι υπεύθυνοι το ίδιο και όλα θύμιζαν ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο. Τότε ήταν που ήρθα στην ομάδα. Το 2017 όταν το σκηνικό του υποβιβασμού επαναλήφθηκε μετά την παρουσία στην Super League το δικό μου δελτίο παρέμεινε στα γραφεία της ΠΑΕ αδιαφορώντας για το ποια θα ήταν η κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόταν η ομάδα και ποιες οι συνθήκες. Μέσα σε τρεις μέρες κατεβήκαμε να παίξουμε όντας ακόμη παιδιά, εκπροσωπώντας τον Ηρακλή και τον κόσμο του. Εγώ έτυχε να έχω πρόβλημα στο γόνατο και θλάση στον τετρακέφαλο. Παρόλα αυτά επρόκειτο να φορέσω το περιβραχιόνιο και θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό αδιαφορώντας για τους πόνους. Όπως και συνέβη . Ένα όνειρο είχε μόλις πραγματοποιηθεί . Σήμερα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ εθνικής και της κ19 Football League θέτω για ακόμη μια φορά ως προτεραιότητα την ομάδα και ευελπιστώ να μείνω. Δεν είναι θέμα ωφελιμότητας αλλά επιθυμίας και αφοσίωσης».

Πως ένιωσες όταν στεφτήκατε πρωταθλητές;

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μετά το τελευταίο σφύριγμα του τελικού, ήταν ότι σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, μόλις καταφέραμε να δώσουμε μια στιγμή χαράς και περηφάνιας σε όλους τους φίλους της ομάδας. Φέραμε την ομάδα στο σημείο που της αρμόζει και αυτό είναι ο πρωταθλητισμός. Όπως και πέρσι, που κατέκτησα το πρωτάθλημα της Γ εθνικής με την ανδρική ομάδα, ένιωσα τρομερή συγκίνηση που μπόρεσα και έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να φτάσει η ομάδα μας στην κορυφή».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας που σε ακόμη μια χρονιά δεν βιώνει δεν ξέρει που θα παίξει η ομάδα του;

«Όσον αφορά τους φίλους της ομάδας και τα δυσάρεστα συναισθήματα που τους προξενούν οι αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές καταστάσεις για ακόμη μία φορά, μου έρχεται στο μυαλό ένα από τα συνθήματα τους που εξηγεί ουσιαστικά το τι έπεται…«Κι αν έχω νιώσει λύπες μεγάλες κι αν έχω νιώσει λίγες χαρές, Ήρα για σένα θα τραγουδάω, ότι κι αν γίνει δεν ξεκολλάω». Επειδή και εγώ είμαι ένας από τους φίλους της ομάδας από μικρό παιδί και έχω νιώσει ανάλογα στο παρελθόν, κατανοώ και δικαιολογώ την δυσαρέσκειά τους. Παρά τα προβλήματα της ομάδας, οι φίλοι της ήταν πάντα εκεί για να στηρίξουν την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις όποιες αντιξοότητες. Αφού να μην ξεχνάμε πως ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ιστορίας του γηραιού είναι ο λαός του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς