19.3 C
Athens

Για χατίρι του ΠΑΟΚ ο τελικός κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο

Το ασφαλέστερο και μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας δεν κάνει στην ΕΠΟ για τη γιορτή του ποδοσφαίρου

Ο ΠΑΟΚ είχε θέσει τις ενστάσεις του για τη συμμετοχή του σε τελικό στην… έδρα της αντίπαλης ομάδας, αναφερόμενος στο Ολυμπιακό στάδιο και την ΑΕΚ κι έτσι η ΕΠΟ προχώρησε σε αλλαγή στην προκήρυξη του κυπέλλου.

Ο τελικός κυπέλλου δεν θα γίνεται στο ασφαλέστερο και μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, το Ολυμπιακό στάδιο, αλλά σε ουδέτερο χώρο που θα αποφασίζεται αφού γίνουν γνωστές οι ομάδες που έχουν περάσει σε αυτόν…

Αρχικά για να γίνει δεκτή η επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να φύγει από το ΟΑΚΑ ο τελικός κυπέλλου, η ΕΠΟ στεκόταν στο γεγονός ότι για να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου θα πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν και προσκεκλημένοι. Ως εκ τούτου εξέταζε το ενδεχόμενο διπλού τελικού ώστε να είναι γεμάτο το γήπεδο με φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν προχώρησε. Χωρίς επιχείρημα, η Ομοσπονδία προχώρησε σε μονό μεν τελικό, σε ουδέτερο γήπεδο δε, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τον θεσμό.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων επικύρωσε την απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου που είχε λάβει από την Τρίτη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Βάσει αυτής θα ισχύει: η κατάργηση των ομίλων στη φάση των «32», η είσοδος των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη από τη φάση των «16» και έπειτα, ενώ ο μονός τελικός θα ορίζεται σε έδρα με απόφαση που θα λαμβάνεται αφού γίνει γνωστό το ζευγάρι του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς