17.6 C
Athens

Τι ισχύει με Τραμονί

Στους κορυφαίους παίκτες κάτω των 20 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ligue 2

Σε αφιέρωμα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα της Ligue 2 στα μέσα της περιόδου, είχε συμπεριλάβει τον Ματέο Τραμονί στα μεγαλύτερα ταλέντα της κατηγορίας με ηλικία κάτω των 20 ετών, μαζί με τους Κλοντ-Μορίς (Λοριάν), Πονσό (Λοριάν), Ντουκουρέ (Λανς), Κουαλιπού (Νιόρ), Κοκός (Αζαξιό), Εμπεουμό (Τρουά) και Νιανέ (Μετς).

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο Φρανσουά Μοντέστο έχει από κοντά τον 19χρονο πλάγιο επιθετικό. Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού παρακολουθεί τον Τραμονί πιο διεξοδικά από το περασμένο καλοκαίρι. Είχαμε αναφέρει κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ότι ο Γάλλος εξτρέμ είναι στα υπόψιν του Μοντέστο και τον θέλει στους Ερυθρόλευκους.

Οι συμπατριώτες του, στέλνουν τον παίκτη στον Ολυμπιακό και στην πειραϊκή ομάδα εκλαμβάνουν την περίπτωσή του ως μία επένδυση για το μέλλον. Από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο προχωρημένη η υπόθεση, όσο την παρουσιάζουν οι Γάλλοι, οι οποίοι όμως επιμένουν.

Οι Ερυθρόλευκοι φέρονται έτοιμοι να κλείσουν έναν ακόμη παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα της Κορσικής, μετά τους Πάπε Αμπού Σισέ, Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα.

Ο Ματέο Τραμονί γεννήθηκε στην Κορσική και αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Αζαξιό. Στο πρωτάθλημα της Ligue 2 την τρέχουσα σεζόν είχε συγκομιδή 2 γκολ και 1 ασίστ σε 30 αγώνες. Ο αριστεροπόδαρος Γάλλος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και, παράλληλα, είναι μέλος της εθνικής ομάδας Κ-19 της χώρας του. Ο ξανθομάλλης μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο ματς Ιταλία – Γαλλία 2-1, περνώντας ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού.

Οι Πειραιώτες έχουν ήδη στο ρόστερ τους για τα πλάγια της επίθεσης, τους Βαλμπουενά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, Μασούρα, ενώ είναι κοντά στην απόκτηση του Ματέο Γκαρσία και του Μπρούνο. Και τώρα ετοιμάζεται να προστεθεί και ο Τραμονί. Εκτός κι αν ο Πέντρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει τον Βαλμπουενά κάποιες φορές στον άξονα, ως “8άρι”.

Ο Τραμονί σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο γαλλικό περιοδικό “Onze Mondial” τον περασμένο Φεβρουάριο, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει: “Μου άρεσε το ράγκμπι, αλλά με κέρδισε το ποδόσφαιρο. Ήμουν πεντέμιση ετών όταν ξεκίνησα στην ομάδα της Αζαξιό. Παρακολουθώ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, της Ντόρτμουντ και του NBA. Θέλω να πετύχω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς