20.2 C
Athens

Ισχύω, ισχύεις, ισχύει. Τι ισχύει τελικά;

O Χρήστος Υφαντής πείθει ακόμα και τους πιο δύσπιστους σχετικά με την επικείμενη δικαίωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου

Οι απορίες είναι για να λύνονται. Έστω και δια της τεθλασμένης. Έχουν ένα κακό όμως. Στη διαδικασία επίλυσης τους … μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα!

Στο δια ταύτα: Πρόσφατη και καταγεγραμμένη η απορία «από πότε ισχύει ένας τροποποιημένος κανονισμός;» με αφετηρία δικηγόρο και αποδέκτη τον κ. Γραμμένο, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Η απάντηση που δόθηκε, ότι δηλαδή ισχύει, όπως ο ίδιος ο εσχάτως (22.06.2018) τροποποιημένος Κανονισμός Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρει ( άρθρο 21 «Τροποποίηση Κανονισμού. Έναρξη ισχύος», παρ. 2. Ο παρών Κανονισμός, όπως τροποποιήθηκε, ισχύει από την 1η Ιουλίου 2018»), από την πρώτη Ιουλίου 2018 … δεν ισχύει.

Ας το πάρουμε αλλιώς. Ένας Κανονισμός, οι τροποποιήσεις του οποίου εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στις 22 Ιουνίου 2018 σε ειδική, προς τούτο, συνεδρίαση, δεν ισχύει ότι ισχύει από 01.07.2018, όπως ο ίδιος ο Κανονισμός «ισχυρίζεται» στο ακροτελεύτιο άρθρο του ότι ισχύει.

Και για του λόγου το αληθές πάρτε και την επιβεβαίωση για το τι ισχύει: Έγγραφο του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προς προσφεύγοντα ενώπιον του για υπόθεση του με ημερομηνία 12.07.2018 ( δηλαδή είκοσι ολόκληρες μέρες μετά την έγκριση των τροποποιήσεων): « Δευτέρα 16.07.2018 ……………………………………., τηρώντας τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ( Ιούλιος 2016).»

Σε πρώτη ανάγνωση «κάποιος δεν ξέρει τι γράφει σε ένα Κανονισμό και τι λέει σε ένα έγγραφο» με αποτέλεσμα να προκαλείται ένα αλαλούμ κι ένα γάργαρο γέλιο.

Σε δεύτερη ανάγνωση, είναι πρακτικά αδύνατο το κορυφαίο διαιτητικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή και από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (C.A.S.) να έχει κάνει τέτοια πατατιά με την οποία γελάει ο κόσμος. Οπότε … έρευνα των δεδομένων…

Τι αποκαλύπτεται; Το ίδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου με σειρά αποφάσεων του το 2017 και το 2016 έχει οριστικά και αμετάκλητα κρίνει ότι οι τροποποιημένοι από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Κανονισμοί ισχύουν, πάντα, από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Αυγούστου κάθε χρονιάς. Για φέτος ισχύουν από την 1η Αυγούστου 2018.

Τότε γιατί ο Κανονισμός αναφέρει ότι ισχύει από 1η Ιουλίου 2018; Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το πήρε ένας τύπος σχοινί κορδόνι ότι η ημερομηνία έναρξης ισχύος είναι η 1η Ιουλίου, τόβαλε και στον κανονισμό και απο δω παν κι οι άλλοι. Η δεύτερη ανάλογη, είναι ότι κανένας από τους συντάκτες ή τους συντάσσοντες δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει, ρώτωντας αρμοδίως, αν υφίστανται, ήδη αποφάσεις του ίδιου του Διαιτητικού Δικαστηρίου που προσδιορίζουν ρητώς την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Κανονισμού ( ή και άλλων Κανονισμών).

Η τρίτη, η πιο ενδιαφέρουσα, είναι ότι η ισχυρή στάση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, περί της ημερομηνίας έναρξης των νέων, τροποοιημένων διατάξεων κάθε πρώτη Αυγούστου ανεξάρτητα με το τι ο ίδιος ο κανονισμός αναφέρει, δημιουργεί νέας δεδομένα σε παλιές υποθέσεις.

Δεδομένα που αλλάζουν τακτικές και στρατηγικές σε πολύκροτες υποθέσεις.

Υ.Γ. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται.

 

 

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-1: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά νίκησε πριν την Παρί με Φέλιξ και ήρωα Τερ Στέγκεν σε κεραυνό του Σαμασέκου

Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 13 σερί ματς αήττητη και φορτσάρει για τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Παρί, ούσα παράλληλα στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ στο πρωτάθλημα - Τεράστια επέμβαση του Τερ Στέγκεν σε δύσκολο σουτ του Σαμασέκου, αποτρέποντας την ισοφάριση της Κάντιθ

Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-1: Ο Λομόνακο φώναξε «παραμονή» στην πρώτη φετινή και τεράστια εκτός έδρας νίκη (vid)

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τη νίκη της χρονιάς στην Καισαριανή με το χρυσό γκολ του Λομόνακο και έριξε στη ζώνη του υποβιβασμού την Κηφισιά με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των πλέι άουτ

Η ΑΕΚ γιόρτασε τα 100 χρόνια αλλά το αερόστατο δεν πέταξε ποτέ

Η ΑΕΚ γιόρτασε με τον κόσμο της τα 100ά γενέθλια αλλά η πολυαναμενόμενη πτήση του αερόστατου δεν έγινε ποτέ αφού αυτό έμεινε καθηλωμένο παρά τις προσπάθειες όλων για να πετάξει