23.3 C
Athens

Ο Γιάννης Ορφανός στο FWS.gr: Ο κόσμος είναι η δύναμη του Ηρακλή

Ο Γιάννης Ορφανός αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, αλλά και τι χρειάζεται ο Ηρακλής για την νέα χρονιά. Όλα αυτά αποκλειστικά στο FWS.gr

Ο προπονητής βόλεϊ του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα μέσω  του FWS.gr, για την χρονιά που έφυγε αλλά και για τα επόμενα σχέδια του «ημίθεου» στην νέα Volley League.

Ξεκινήσατε με στόχο την τετράδα, αλλά δεν βγήκε έτσι όπως τα θέλατε; Τι έφταιξε σχετικά με την μη επίτευξη του στόχου;

«Aν εξαιρέσουμε τις 2 πρώτες ομάδες, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι ομάδες από το 3 μέχρι και το 8  είχαν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Tο σίγουρο είναι ότι το κακό ξεκίνημα, αλλά και γενικότερα όλος ο πρώτος γύρος μας στοίχισε βαθμολογικά, κάτι που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε στον β γύρο. Πιστεύαμε ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον αρχικό στόχο μέσα από τα πλέι οφ  σπάζοντας μια έδρα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αν και δείξαμε ότι δεν  είμασταν και πολύ μακριά, αν αναλογιστούμε ότι παίξαμε με τον ΠΑΟΚ μια ομάδα με ένα μπάτζετ πολλαπλάσιο από το δικό μας».

 

Τι θα κρατούσατε από την φετινή χρονιά, και τι θα θέλατε να ξεχάσετε; Γιατί υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές από ήττες που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

«Σίγουρα αυτό που θα κρατούσα από  την φετινή χρονιά είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός του κυπέλλου, αλλά και γενικότερα τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο γύρο».

 

Με τις προσθήκες Μαυροβουνιώτη-Ποπόφ ο Ηρακλής αναρριχήθηκε ποιοτικά, μπήκε στα πλέι οφ, και μπορούσε να πετύχει 2 στόχους, όταν και έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στα δυο παιχνίδια. Αυτή η σταθερότητα ήταν θέμα ψυχολογίας ή ποιότητας;

Στον αθλητισμό καμία νίκη δεν είναι εντός προγράμματος, και καμιά ήττα εκτός. Ανάλογα το  ποσά καλά θα παίξεις έρχονται οι νίκες ή οι ήττες, δυστυχώς εμείς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είχαμε τα  αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά στην συνέχεια και με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ η ομάδα βελτιώθηκε και έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο.

Η χρονιά τελείωσε, έχετε κάνει κάποιο πλάνο στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Από παραμονή παικτών μέχρι επιλογές κάποιων προσθηκών;

«Πάντα υπάρχουν σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου για την καινούργια χρονιά. Έχουμε κάνει  κάποιες συζητήσεις για την νέα χρονιά, αλλά ακόμα η ομάδα έχει εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσει και αυτό έχει ως προτεραιότητα αυτή την στιγμή όπως ανέφερε στην συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος».

 

Ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια και την φετινή, και βρίσκεται πάντα κοντά στον σύλλογο. Το δικό σας μήνυμα στον κόσμο

«Ο κόσμος για ακόμη μια χρονιά έδειξε έμπρακτα την αγάπη για αυτό το τμήμα ερχόμενος στο γήπεδο. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι ο κόσμος είναι η δύναμη του Ηρακλή και πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει αυτό το τμήμα».

Η στήριξη είναι δεδομένη, και ο Ηρακλής χρειάζεται και άλλους συμπαίκτες οικονομικά. Τι θα θέλετε να προσθέσετε πάνω σε αυτό;

«Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ηρακλής δεν έχει κάποιον μεγάλο επενδυτή να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος, οπότε είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια είναι σημαντική για το τμήμα μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς