17.7 C
Athens

Βάζει τον πήχη ψηλά

Ο Βαλμπουενά, ο Σα και τα δεδομένα για Μπεργκ, Φερέιρα, Εντουάρντο, Σεμέδο και Μπρούνο

Πριν ακόμη φύγει ο Μάιος, ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει: Πρώτο, την μεταγραφή του Ζοσέ Σα από την Πόρτο καταβάλλοντας 2.500.000 ευρώ. Δεύτερο, την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος θα κοστίσει συνολικά 3.000.000 ευρώ στην πειραϊκή ΠΑΕ μαζί με την εφορία. Τρίτο, την προσθήκη του διεθνούς επιθετικού Φιορίν Ντουρμισάι από τον Πανιώνιο, ο οποίος θα πάρει μέρος στην προετοιμασία των Ερυθρόλευκων. Και, παράλληλα, έχει στα σκαριά τις μεταγραφές των Ρούμπεν Σεμέδο και Μπρούνο, συζητάει για τον Εντουάρντο Ενρίκε και με επιθετικούς της ποιότητας του Μάρκους Μπεργκ και του Φακούντο Φερέιρα.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ψηλά τον πήχη, καθώς και οι προσδοκίες του είναι υψηλές. Κινείται μέχρι σήμερα πιο δραστήρια από κάθε άλλη ελληνική ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι και ετοιμάζεται και για άλλα «χτυπήματα» μέσα στο καλοκαίρι. Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι κινήσεις του είναι μελετημένες και στοχευμένες. Ο Πέδρο Μαρτίνς προχωράει βάσει σχεδίου και οι παίκτες που έχει εισηγηθεί πληρούν τις προϋποθέσεις για να υπηρετήσουν το πλάνο του και είναι σε θέση να πάνε την πειραϊκή ομάδα ένα βήμα παραπέρα.

Σε ό,τι αφορά αυτά που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, τα δεδομένα τούτη την ώρα έχουν ως εξής. Υπάρχουν επαφές με τον Μπεργκ, έχει μειωθεί η διαφορά στο οικονομικό, κι όλα είναι ανοιχτά. Ο Σουηδός πιέζεται από την Αλ Αχλί να απαντήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα στη νέα βελτιωμένη προσφορά που του κατέθεσε (2,8 εκατ. ευρώ), αλλά ο έμπειρος στράικερ κερδίζει λίγο χρόνο για να αποφασίσει αν θα επιστρέψει τελικά στην Ευρώπη. Και για να μην έχει βάλει ακόμη την υπογραφή του, σημαίνει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση του Ολυμπιακού.

Όσο για τον Φερέιρα είναι ένα παλιό «φλερτ» το οποίο ο Μαρτίνς έφερε πάλι στο προσκήνιο, από τη στιγμή που η Εσπανιόλ θέλει να διακόψει τον δανεισμό του (ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2020) μόλις πέντε μήνες μετά την απόκτησή του από την Μπενφίκα. Ο Αργεντινός επιθετικός επιστρέφει λοιπόν στη Λισαβόνα και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να το εκμεταλλευτεί και ο Ολυμπιακός να φέρει τον παίκτη στην Ελλάδα.

Για τον Εντουάρντο υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Ιντερνασιονάλ που έχει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του (κατέχει και η Κοϊμπρα ένα μικρό ποσοστό), με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να πετύχει μία συμφωνία στα 2,2 εκατομμύρια. Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε ζητάει 3 εκατ. ευρώ, όσο είναι το ύψος της οψιόν που έχει η Μπελενένσες, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός ο 24χρονος κεντρικός χαφ.

Για τον Σεμέδο, ο Ολυμπιακός έχει δώσει τα χέρια με την Βιγιαρεάλ για τον ετήσιο δανεισμό του και είναι κοντά σε συμφωνία με τον παίκτη για τις αποδοχές του. Από μέρα σε μέρα αναμένονται εξελίξεις με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό και ανασταλτικό μέσο, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Μπρούνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς