16.7 C
Athens

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης στο FWS.gr: «Το Ιβανώφειο γεμάτο είναι από τις πιο καυτές έδρες στην Ελλάδα»

Ο καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή μίλησε στο FWS.gr για τον στόχο της ανόδου, αλλά και πώς η ομάδα αντέδρασε στις δύσκολες φετινές στιγμές

Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρτ του Ηρακλή, Μιχάλης Γιαννακίδης μίλησε στο FWS.gr για την άνοδο της ομάδας των «κυανόλευκων» μετά από 8 χρόνια, αλλά και το τι άλλαξε ο «ημίθεος» μέσα στην χρονιά και πήρε το εισιτήριο της ανόδου.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ηρακλή. Τι δεν πήγε καλά αρχή και τι άλλαξε στη συνέχεια;

«Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά, ειδικά στην ήττα που κάναμε στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως με τον ερχομό των Ρουτκάουσκας και Πολυτάρχου γίναμε πολύ καλύτεροι. Αν και ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, κάναμε μια κακή ήττα με το Μαρούσι, και εκεί ήρθε η αλλαγή προπονητή».

Στα αρχικά εμπόδια πώς το αντιμετωπίσατε στα αποδυτήρια, καθώς ο Ηρακλής γνώρισε βαριά ήττα και αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Στα αποδυτήρια το μόνο που λέγαμε όλοι οι παίκτες ήταν ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, εμείς μαζί με τον Ιωνικό, και το μόνο που μένει είναι να παίζουμε καλά και να πάρουμε τις νίκες που πρέπει με στόχο να μην χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας».

Ποια θεωρείς ότι ήταν η πιο σημαντική νίκη μέσα στο πρωτάθλημα, γιατί στο τέλος υπήρξαν πολλές ομάδες υποψήφιες για τα πλέι οφ.

«Θεωρώ ότι η νίκη που κάναμε στην Καστοριά εκτός έδρας, και της Καρδίτσας εκτός, όπως και το ματς της Νίκαιας μέσα στην έδρα μας, ήταν κομβικά παιχνίδια, έτσι ώστε όπως ήρθαν τα αποτελέσματα και τα πλέι οφ  να μπορούμε να είμαστε με 2-0, όπου από την αρχή ο στόχος τους ήταν τα πλέι οφ, εκτός από την Νίκαια που είχε τον ίδιο στόχο με εμάς».

Η συνέχεια της καριέρας σου;

«Αυτή την στιγμή δεν ξέρω τι θα γίνει με εμένα… Τώρα χαιρόμαστε την άνοδο μας όλοι μαζί. Θα ξεκουραστώ μια εβδομάδα και μετά θα αρχίσω προπονήσεις. Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά όλα εξαρτώνται από τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας».

Για τον κόσμο της ομάδας που ήταν δίπλα σας καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου, και πως ζήσατε την ατμόσφαιρα στο τελευταίο παιχνίδι. Ήταν ένα ξέσπασμα;

«Το έχω πει και τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα, ότι το Ιβανώφειο γεμάτο είναι από τις πιο καυτές έδρες στην Ελλάδας! Είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας, και αυτός που σε βοηθάει και σου δίνει ενέργεια να παίζεις για αυτούς και την ομάδα, και να τα δίνεις όλα έτσι ώστε στο τέλος να πανηγυρίσεις μαζί τους! Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική όλη την χρονιά, όμως στο τελευταίο παιχνίδι ήταν κάτι μοναδικό αυτό που ζήσαμε οι παίκτες, και εύχομαι η ομάδα να ζήσει και άλλες τέτοιες στιγμές, γιατί και ο πρόεδρος και γενικά όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα αξίζουν να ζήσουν μεγάλες και καλές στιγμές»!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς