18 C
Athens

Αδριατική Λίγκα: Η ώρα της κρίσης

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει σε λίγη ώρα αν θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ενσωμάτωσή του στην ABA Liga ή αν του χρόνου θα αγωνίζεται μονάχα στη Euroleague

Η ώρα που ο Ολυμπιακός θα μάθει την απόφαση των ομάδων της Αδριατικής Λίγκας σχετικά με την αίτηση συμμετοχής που έχει καταθέσει, πλησιάζει. Το Δ.Σ. της ABA Liga συνέρχεται αυτή την ώρα προκειμένου να εξετάσει το καυτό θέμα του Ολυμπιακού και να ζυγίσει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την πιθανή παρουσία των Πειραιωτών στη λίγκα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Για τα τρία «αγκάθια» διαβάσατε τις προάλλες στο FWS. Το πιο σοβαρό εμπόδιο βέβαια είναι το αγωνιστικό καλεντάρι. Από τη μια είναι η αύξηση των αγωνιστικών της Euroleague σε 34 και από την άλλη η αντίστοιχη αύξηση κατά τέσσερις αγωνιστικές στην Αδριατική, εφόσον ψηφιστεί μια μίνι αναδιάρθρωση με την προσθήκη του Ολυμπιακού και μιας ακόμη ομάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους επ’ αυτού, όπως και προτάσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το εμπορικό κομμάτι της ABA Liga. Σε λίγη ώρα θα γνωρίζουμε προς τα που πάει το πράγμα, αφού θα έχει διαφανεί η διάθεση των συλλόγων της Αδριατικής.

Από το σημερινό Δ.Σ. ο Ολυμπιακός θα μάθει αν υπάρχει ή όχι η προοπτική ένταξής του στην Αδριατική Λίγκα. Τελεσίδικα νέα θα προκύψουν μονάχα σε περίπτωση αρνητικής ψήφου από την πλειοψηφία των μελών. Από εκεί κι έπειτα, το μόνο που μπορεί να εγκριθεί είναι ουσιαστικά η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως με την προσθήκη κάποιων όρων από πλευράς ABA Liga. Όπως και να ‘χει, το δεύτερο σενάριο είναι προφανώς το πιο επιθυμητό αφού γι’ αυτό εργάστηκαν σκληρά οι άνθρωποι των Ερυθρολεύκων.

Το σίγουρο είναι πως η ζωή για τον Ολυμπιακό δεν σταματά σε ένα «ναι» ή ένα «όχι» της Αδριατικής. Οι Πειραιώτες έχουν κατά νου και το εναλλακτικό πλάνο που προβλέπει αποκλειστική συμμετοχή στη Euroleague, κάτι που έχουμε γράψει εδώ και μήνες. Απλώς θα είναι πιο επώδυνο οικονομικά, κυρίως λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου που θα χαθεί αλλά και των απωλειών από τα εισιτήρια μιας επιπλέον διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς