18.4 C
Athens

Στα υπόψιν ο Ελ Γκαζί

Ο Ολλανδός επιθετικός μπήκε στο κάδρο του Ολυμπιακού, μέσω του Ζόρζε Μέντες

Ο Ανβάρ Ελ Γκαζί στο ραντάρ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, το όνομα του Ολλανδού εξτρέμ φέρεται να έπεσε στο τραπέζι των Ερυθρόλευκων, μέσω του ατζέντη του Ζόρζε Μέντες. Ο 24χρονος παίκτης ανήκει στη Λιλ και αγωνίζεται ως δανεικός στην Άστον Βίλα.

Ο Ολλανδός, με καταγωγή από το Μαρόκο, έκανε καλή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ και, σύμφωνα με δήλωση που έκανε τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ελ Γκαζί, που έχει αγωνιστεί επίσης σε κάποια παιχνίδια στις θέσεις του σέντερ φορ και του περιφερειακού επιθετικού, έχει 5 γκολ και 6 ασίστ σε 35 αγώνες με την Άστον Βίλα, με την οποία θα διεκδικήσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, στον τελικό με αντίπαλο την Ντέρμπι Κάουντι, την Δευτέρα, στο Ουέμπλεϊ.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο πλάγιος επιθετικός θα επιστρέψει στη Λιλ και κατά πάσα πιθανότατα θα παραχωρηθεί εκ νέου, είτε με πώληση είτε με δανεισμό. Κατά τους Άγγλους, εάν η Άστον Βίλα κερδίσει την άνοδο, τότε είναι πιθανό να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του παίκτη που λέγεται πως είναι 5.500.000 ευρώ.

Ωστόσο, για να θέσει ο Μέντες τον Ελ Γκαζί στα υπόψιν του Ολυμπιακού, όλο και κάτι περισσότερο θα γνωρίζει. Άλλωστε, ο Πορτογάλος ατζέντης έχει τον τρόπο να χειρίζεται λεπτές υποθέσεις και να πετυχαίνει δύσκολες συμφωνίες. Και οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με την ηγεσία των Ερυθρόλευκων από τα μεταγραφικά πάρε – δώσε σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να ανοίξει δύσκολες πόρτες.

Ο Ελ Γκαζί γεννήθηκε στο Μπάρεντρεχτ της Ολλανδίας, στις 3 Μαΐου 1995 και σε ηλικία 11 ετών εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ. Εκεί έμεινε δύο χρόνια και συνέχισε, αρχικά στην Σπάρταν και ακολούθως στην Σπάρτα Ρότερνταμ.

Στα 18 του εντάχτηκε στην ομάδα Κ-19 του Άγιαξ. Ένα χρόνο μετά προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε εξαιρετική αγωνιστική χρονιά, τη σεζόν 2014-15, έχοντας 10 γκολ και 9 ασίστ σε 42 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις και το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Αίαντα έπαιξε 2,5 περιόδους και τον Ιανουάριο του 2017, πήρε μεταγραφή στη Λιλ αντί 7.000.000 ευρώ. Στη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε 1,5 σεζόν και το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Άστον Βίλα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς