24.3 C
Athens

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει διπλό τελικό και η ΕΠΟ εκτελεί

Ο ΠΑΟΚ δεν επιθυμεί να παίζει μόνο στην Αθήνα τελικό κυπέλλου και με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει γιορτή χωρίς προσκεκλημένους, η Ομοσπονδία είναι έτοιμη για την αλλαγή

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει διπλό τελικό κυπέλλου και ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι έτοιμος να υλοποιήσει την επιθυμία του. Η δεδομένη επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, παρότι μέχρι τώρα αγωνιστικά δεν έχει στερήσει από τον ΠΑΟΚ κάποιον τίτλο, έχει ενοχλήσει τους ιθύνοντες του δικέφαλου του βορρά.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να παίζει στην Αθήνα τελικό κυπέλλου, πόσο μάλλον όταν το Ολυμπιακό στάδιο είναι η έδρα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Οι εκπρόσωποί του, προεξάρχοντος του Μάκη Γκαγκάτση είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους για την κατάσταση αυτή. Μάλιστα στον τελευταίο τελικό, όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο ΠΑΟΚ έθεσε επί τάπητος το θέμα να μην παίξει στην έδρα της ΑΕΚ.

Προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γίνεται διπλός τελικός στην έδρα κάθε φιναλίστ, ώστε να δίνει ένα παιχνίδι στην καυτή Τούμπα. Τυπικά η ΕΠΟ θα θέσει το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργεί η παρουσία φιλάθλων διαφορετικών ομάδων στο ίδιο γήπεδο, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο Ολυμπιακό στάδιο ακόμη και σε ματς που είχαν δοθεί λίγες προσκλήσεις.

Με… πρόκριμα την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, η Ομοσπονδία θα προκρίνει την λύση που θέλει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να γίνονται δύο αγώνες στην έδρα κάθε ομάδας και το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να πάρει το κύπελλο ομάδα που δεν έχει στη ρεβάνς τον κόσμο μαζί της, προσφέρεται η λύση διοργάνωσης… αγώνα τύπου φιέστας στον οποίο θα γίνεται η απονομή του βαρύτιμου τροπαίου.

Η διοργάνωση του κυπέλλου και την επόμενη περίοδο θα έχει αγώνες σε ομίλους στη φάση των «32» (8 όμιλοι των τεσσάρων), παρά την αντίθετη άποψη κάποιων μεγάλων που θέλουν ματς νοκ άουτ σε όλες τις φάσεις.

Ο ΟΤΕ TV που έχει τα δικαιώματα των αγώνων κυπέλλου δεν συζητά το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των αναμετρήσεων που θα καλύπτει. Ως εκ τούτου οι όμιλοι θα παραμείνουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς