22.6 C
Athens

Ψάχνει το «μπαμ» με σέντερ φορ

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση με την απόκτηση κεντρικού επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά

Οι καλές ομάδες αρχίζουν από τον αξιόπιστο τερματοφύλακα και τελειώνουν στον δεινό σέντερ φορ. Ο Ολυμπιακός τακτοποίησε το θέμα του βασικού πορτιέρε με την παραμονή του Ζοσέ Σα και κινείται για τη μεταγραφή κεντρικού επιθετικού. Στοχεύει στην απόκτηση ενός παίκτη με ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ που θα κάνει τη διαφορά εντός και εκτός συνόρων.

Στο κάδρο του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Ισλάμ Σλιμανί, ο Κάρλος Βινίσιους, ο Μάρκους Μπεργκ, αλλά και ένας ακόμη επιθετικός, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει ακόμα.

Ο Σλιμανί εμφανίζεται θετικός για να συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά να τα βρει ο Ολυμπιακός με την Λέστερ. Η αγγλική ομάδα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του Αλγερινού στράικερ, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις του Μπρένταν Ρόντζερς. Ο Σλιμανί ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Φενέρμπαχτσε στις 26 του μήνα και θα επιστρέψει στις “αλεπούδες”. Λογικά, θα παραχωρηθεί, είτε με πώληση είτε ως δανεικός.

Ο Βινίσιους απασχολεί τον Μαρτίνς από το περασμένο Φθινόπωρο και την εξαιρετική παρουσία που είχε στο πρώτο μισό της περιόδου στη Ρίο Άβε. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ, που ανήκει στη Νάπολι, τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στη Μονακό. Ο 24χρονος έχει 16 γκολ και 4 ασίστ σε 34 αγώνες μέσα στην περίοδο και απομένουν ακόμη δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της Ligue 1.

Όσο για τον Μπεργκ, οι Ερυθρόλευκοι έχουν διαψεύσει δύο φορές τον τελευταίο ένα μήνα ότι ασχολούνται. Ωστόσο από τη Σουηδία αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον έμπειρο στράικερ που μένει ελεύθερος από την Αλ Αϊν.

Η πραγματικότητα είναι πως οι Πειραιώτες ψάχνονται για μία πολύ καλή μεταγραφή κεντρικού επιθετικού ενώ, παράλληλα, ο Πέντρο Μαρτίνς επιθυμεί και την παραμονή του Αχμέντ Χασάν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι ο Αιγύπτιος σέντερ φορ μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και υποστηρίζει πως, αν ο 26χρονος δεν είχε κάποιους τραυματισμούς και δεν ήταν άτυχος σε ορισμένες φάσεις (είχε δοκάρια στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ), θα πετύχαινε περισσότερα τέρματα από τα 15 με τα οποία τελείωσε την περίοδο.

Όμως, η Μπράγκα για την ώρα επιμένει στην ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ. Δεν κάνει πίσω. Βέβαια, πολλά μπορεί να αλλάξουν τον επόμενο μήνα. Διότι και πέρυσι, οι Αρσεναλίστας στις αρχές του καλοκαιριού συζητούσαν μόνο την πώληση του παίκτη και ζητούσαν πάνω από 5 εκατομμύρια. Αλλά τον Αύγουστο συναίνεσαν στον δανεισμό του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ατζέντης του Χασάν είναι ο Ζόρζε Μέντες που έχει εξαιρετικές σχέσεις, τόσο με τη διοίκηση του Ολυμπιακού όσο και με εκείνη της Μπράγκα. Και ο Μαρτίνς, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην πατρίδα του, δεν θα επέμενε για την παραμονή του Αιγύπτιου, αν δεν υπήρχαν πιθανότητες για τον παίκτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς