20.6 C
Athens

Ο Πιτάνα ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ

Ο Αργεντινός Νέστο Πιτάνα θα είναι ο διαιτητής στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (15/7, 18:00) ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία στο “Luzhniki” της Μόσχας.

Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Ερνάν Μαϊδάνα και Χουάν Μπελάτι. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς.

Ο Πιτάνα άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης (σφύριξε στην πρεμιέρα το ματς Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0) και αυτός θα διευθύνει τον τελικό της διοργάνωσης. Επίσης είχε οριστεί  στη νίκη της Σουηδίας με 3-0 επί του Μεξικού (για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων). Αλλά και σε δύο ματς των δύο εθνικών ομάδων που θα μονομαχήσουν για το τρόπαιο.

Ήταν ο διαιτητής της πρόκρισης στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) της Κροατίας επί της Δανίας για τη φάση των 16, αλλά και της νίκης-πρόκρισης (0-2) της Γαλλίας επί της Ουρουγουάης στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο οιωνός δεν είναι καλός για τους… “μπλε”. Η τελευταία φορά που Αργεντινός σφύριξε τον τελικό ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 ήταν στο “Olympiastadion” του Βερολίνου. Τότε ήταν ο Οράσιο Ελισόντο και η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Γαλλία, σε έναν τελικό που “σημαδεύτηκε” από την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς