18 C
Athens

Ο Κώστας Μπάστας με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη

Ο οικονομολόγος Κώστας Μπάστας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Ένας αξιόλογος άνθρωπος με έντονη πολιτική δράση και κοινωνικές ευαισθησίες, ζητά την ψήφο των Αθηναίων και στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Η Αθήνα μας είναι το κέντρο του κόσμου μας. Γειτονιές και άνθρωποι, κάτοικοι, διερχόμενοι και επισκέπτες συνθέτουν την καθημερινότητά μας, ταξιδεύουν μαζί της και την ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γι’ αυτό η Αθήνα μας πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα, προσωπικότητα για τους επισκέπτες, ασφάλεια και ποιότητα για τους κατοίκους της.

Έχει δυνατότητες να γίνει το κέντρο του κόσμου όπως της αξίζει, αρκεί καταρχήν να γίνει πρώτα μια ελκυστική και φιλική πόλη για τους κατοίκους της. Μια Μητρόπολη χωρίς εμπόδια και γκρίζα χρώματα, αλλά με προσβασιμότητα και λάμψη, μια Αθήνα-Δικαίωμα ζωής για όλους.

Και αυτή είναι μια καθαρή και βαθιά πολιτική απόφαση των πολιτών της. Οι δημότες της έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια πολιτική πρόταση με περιεχόμενο τα θέλω και τα πρέπει τους. Αλλά και έναν Δήμαρχο με Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους που έχουν επίγνωση της πραγματικότητας, αρχές και αξίες για να την αντιμετωπίσουν και ιδέες για να την αλλάξουν.

Γι’ αυτό θέτω υποψηφιότητα με τον Κώστα Μπακογιάννη ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Πιστεύω στις ικανότητές του και εμπνέομαι από τις ιδέες του για την Αθήνα. Πρωτίστως θέλω να δουλέψω για την εφαρμογή τους.

Σε αυτή την υποψηφιότητα αξιοποιώ γνώσεις και εμπειρίες ζωής.

Διατηρώ ζωντανές τις εικόνες από τις γειτονιές της Κυψέλης που μεγάλωσα, πήγα σχολείο και ξεκίνησα επαγγελματική δραστηριότητα.

Δεν λησμονώ και δεν απεμπολώ τις πολιτικές αρχές και αξίες βάσει των οποίων δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα εκπροσωπώντας την ΠΑΣΠ στην ΕΦΕΕ και υπηρέτησα στην πολιτική μου δράση έως και σήμερα.

Αξιοποιώ τις γνώσεις μου από τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Περιφερειακής Πολιτικής που αποφοίτησα αλλά πρωτίστως από την 25χρονη επαγγελματική μου διαδρομή στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ως σύμβουλος απασχόλησης και στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Έχω ως οδηγό τις εμπειρίες από την συμμετοχή μου για πρώτη φορά το 1994, 27 ετών τότε, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και κυρίως από τη θητεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής 2010-2014 υπό τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τη συμμετοχή μου ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής καθώς και ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στην Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.).

Πορεύομαι με τις αρχές και αξίες που υπηρέτησα στα πλαίσια της συνεργασίας μου με καταξιωμένους πολιτικούς με όραμα και έργο όπως ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου της οποίας είχα την τιμή να διευθύνω το πολιτικό γραφείο την περίοδο που ήταν Υπουργός Παιδείας.

Πιστεύω στην Αθήνα μας, στην αποφασιστικότητα των δημοτών της, στον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και στον εαυτό μου, στις δυνάμεις μου.

Γι’ αυτό σας ζητώ την ψήφο σας, την υποστήριξή σας για να πάμε την ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ!

Να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι μπορώ να συνεισφέρω στην κοινή προσπάθεια που ξεκινά την 26η Μαϊου 2019».

 

Το βιογραφικό του Κώστα Μπάστα

Γεννήθηκε στην Ηλεία το 1967 και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Αποφοίτησε από 39ο Λύκειο Κυψέλης. Μεγάλωσε στις γειτονιές της Κυψέλης όπου διαμένει έως και σήμερα.

Είναι Οικονομολόγος, σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απόφοιτος του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα εκπροσωπώντας την ΠΑΣΠ στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ.

Ιδιοκτήτης κέντρου πληροφορικής και ξένων γλωσσών «ΟΜΗΡΟΣ» στην πλατεία Κυψέλης.

Ανέπτυξε πολύχρονη επαγγελματική δραστηριότητα σε δράσεις και προγράμματα Καταπολέμησης του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Φτώχειας, Ενίσχυσης της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Περιφερειακός Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής 2010 – 2014 με τον Συνδυασμό «Με Έργο Πάμε Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό. Στα πλαίσια της θητείας του, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. του ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ) και Εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στην Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (ΟΚΕ).

Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Άννας Διαμαντοπούλου την περίοδο που ήταν Υπουργός Παιδείας.

Μέλος του Δ.Σ. του Think Tank «Το Δίκτυο για την ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Πηγή: POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς