21.8 C
Athens

Μέρκελ, Μέι, Ερντογάν και Ράμα βλέπουν Μουντιάλ στο κινητό του Τσαβούσογλου (video)

Εβλεπαν τον αγώνα Αγγλίας-Κροατίας • Στο τέλος έσπευσαν όλοι να παρηγορήσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό

Μπορεί οι πολιτικοί ηγέτες να βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ωστόσο κανείς τους δεν ξεχνάει πως υπάρχει και… Μουντιάλ.

Ετσι, ο ημιτελικός ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία δεν μπορούσε να τους αφήσει ασυγκίνητους, καθώς η πλειοψηφία τους αγαπά πολύ τη στρογγυλή θεά.

Στο περιθώριο των συσκέψεων στήθηκε ένα «πηγαδάκι» γύρω από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε live streaming με το κινητό του.

Γύρω από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών βρέθηκαν η – άμεσα ενδιαφερόμενη – πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε άλλωστε ένα επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο συμπατριώτης του Τσουνέιτ Τσακίρ, λεπτομέρεια την οποία «επικοινώνησε» στην Τερέζα Μέι που, παρά τη δυσμενή εξέλιξη του αγώνα (εκείνη την ώρα η Κροατία είχε περάσει μπροστά στο σκορ, λίγο πριν λήξει και η παράταση) έδειχνε ευδιάθετη.

Οταν, βέβαια, ο Τούρκος διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά η Βρετανίδα πρωθυπουργός μονολόγησε «τελείωσε» με τους άλλους ηγέτες να την παρηγορούν με ένα χτύπημα στην πλάτη για τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τον τελικό της Κυριακής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς