18.8 C
Athens

Με φιλικό στην Τουρκία γιορτάζει η ΕΠΟ τη γενοκτονία των Ποντίων

Η ΕΠΟ στέλνει την Εθνική στην Αττάλεια για αγώνα στις 30 Μαΐου, ενώ η γαλανόλευκη θα παίξει με την Αρμενία επίσημο ματς στις 11 Ιουνίου

Ερωτευμένοι με την Τουρκία φαίνεται πως είναι στην ΕΠΟ, καθώς μπορεί πέρυσι η εθνική ομάδα να μην πήγε στη γειτονική χώρα, λόγω της επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Μητρετώδης – Κούκλατζης), αλλά φέτος που βλέπουν ότι όλα πάνε καλά με την παρέα του Ερντογάν, αποφάσισαν να στείλουν στην Πόλη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και αν πέρυσι είχε κλειστεί αγώνας με το Ιράν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στην Κωνσταντινούπολη, άσχετα με το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν αντιμετωπίζει ομάδες από την Ασία στα επίσημα παιχνίδια της, φέτος κλείστηκε φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια. Το ματς θα γίνει στις 30 Μαΐου (21:00), στο πλαίσιο προετοιμασίας των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων για τα παιχνίδια τους στα European Qualifiers.

Πέρυσι η ΕΠΟ κατάφερε να τινάξει στον αέρα την προετοιμασία της Εθνικής και το περίφημο φιλικό με τους Ιρανούς είχε ματαιωθεί. Μάλιστα τότε η Ελληνική Ομοσπονδία πρότεινε τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα στην Ξάνθη. Η απάντηση της ιρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου όμως, ήταν αρνητική, καθώς το ταξίδι μέχρι εκεί με πούλμαν κρίθηκε ιδιαίτερα κουραστικό.

Η ΕΠΟ είχε επανέλθει με πρόταση για διεξαγωγή του ματς στην Αθήνα. Οι Ιρανοί την αποδέχθηκαν, έθεσαν όμως ως όρο να μην υπάρχουν διαφημίσεις από στοιχηματικές εταιρείες και αλκοολούχα ποτά για θρησκευτικούς λόγους. Κάπου εκεί οι συζητήσεις τερματίστηκαν, καθώς η ΕΠΟ έχει εμπορικές συμφωνίες με τέτοιου είδους εταιρείες.

Έτσι, η ιρανική ομάδα έπαιξε στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Ρωσία, όπου συμμετείχε στον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ. Μεταξύ των Ομοσπονδιών Ελλάδας και Ιράν μάλιστα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και απαιτήσεις αποζημίωσης. Ουδέποτε ωστόσο έγινε γνωστό ποια ήταν η κατάληξη της σύγκρουσης σε οικονομικό επίπεδο.

Στην ΕΠΟ έχουν διαπιστώσει ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία βρίσκονται σε… πολύ καλό επίπεδο κι έτσι έκλεισαν έναν χρόνο μετά φιλικό, το οποίο θα γίνει ανάμεσα στις δύο ελληνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρόκληση της ΕΠΟ γίνεται μεγαλύτερη από το γεγονός ότι η εθνική μας θα παίξει με την Ιταλία (8 Ιουνίου, ΟΑΚΑ) και την Αρμενία (11 Ιουνίου, ΟΑΚΑ) για τα European Qualifiers. Λίγες μέρες δηλαδή πριν αντιμετωπίσει την Αρμενία, σε ένα διάστημα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, η ΕΠΟ στέλνει την Εθνική στην Τουρκία.

Οι διεθνείς που πρόκειται να επιλεγούν από τον Άγγελο Αναστασιάδη θα συμμετάσχουν σε ολιγοήμερη προετοιμασία στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Apeldoorn από τις 22 έως τις 29 Μαΐου. Η αποστολή της Εθνικής θα επιστρέψει από την Τουρκία στις 31 Μαΐου και οι διεθνείς θα μείνουν ελεύθεροι έως την Δευτέρα 3 Ιουνίου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς