21.8 C
Athens

La Liga: Καταδικασμένη η Χιρόνα, την τελευταία αγωνιστική κρίνεται η τέταρτη θέση

Μεγάλη η μάχη για τέταρτη θέση, η Χιρόνα δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία

Ήττα σοκ γνώρισε η Χιρόνα στην έδρα της από τη Λεβάντε με 1-2 στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της La Liga και πλέον μόνο με θαύμα θα σώσει την κατηγορία. Συγκεκριμένα, θέλει νίκη δική της την τελευταία αγωνιστική και ήττα της Θέλτα εντός έδρας από την υποβιβασμένη Ράγιο Βαγιεκάνο για να πέσει ουσιαστικά η ομάδα της Γαλικίας.

Η Χιρόνα προηγήθηκε με το γκολ του Στουάνι, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μοράλες ισοφάρισε και ο Μπάρντι στο δεύτερο ημίχρονο διαμόρφωσε το τελικό 1-2, χαρίζοντας την παραμονή στη Λεβάντε. Η Βιγιαρεάλ έκανε το καθήκον της κόντρα στην αδιάφορη Έιμπαρ (1-0) και σώθηκε και μαθηματικά, όπως και η Βαγιαδολίδ που επικράτησε εκτός έδρας της Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-2.

Την ίδια ώρα η μάχη για την τέταρτη θέση καλά κρατεί. Η Σεβίλλη είναι στους 56 βαθμούς μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1), η Χετάφε παρέμεινε στους 58, ενώ την έπιασε και η Βαλένθια μετά τη νίκη κόντρα στην Αλαβές (3-1).

Παράλληλα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο παρέμεινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της προνομιούχου έβδομης θέσης, με Ρεάλ Σοσιεδάδ και Εσπανιόλ να διατηρούν αμυδρές ελπίδες.

Την ίδια ώρα στα βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε νέα ήττα εκτός έδρας από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-1 και παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο), ενώ η Μπέτις επικράτησε της Ουέσκα με γκολ του Χοακίν στο 96′ (2-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:

Αθλέτικ – Θέλτα 3-1
Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-0
Ατλέτικο – Σεβίλλη 1-1
Χιρόνα – Λεβάντε 1-2
Μπέτις – Ουέσκα 2-1
Βιγιαρεάλ – Έιμπαρ 1-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
Βαλένθια – Αλαβές 3-1
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βαγιαδολίδ 1-2
Λεγανές – Εσπανιόλ 0-2

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς