24 C
Athens

Σκληρό πόκερ για Ματιέ

Ο Ολυμπιακός, η Σπόρτινγκ, ο Γάλλος στόπερ και το «πρέσινγκ». Πότε θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση και ποια η εναλλακτική λύση των Πορτογάλων

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει πλευρίσει τον Ζερεμί Ματιέ και του ζητάει να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ωστόσο, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός μεταθέτει τις όποιες εξελίξεις για μετά τον τελικό του Κυπέλλου με την Πόρτο, στις 25 Μαϊου, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έχει από κοντά τον έμπειρο στόπερ, μέσω των Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο και Πιέρ Ισά, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες για να υλοποιηθεί η επιθυμία του Πέντρο Μαρτίνς.

Από την διοίκηση της Σπόρτινγκ υποστηρίζουν πως έχουν οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του Ματιέ μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Όμως, από την πλευρά του ποδοσφαιριστή επιμένουν πως μένει ελεύθερος τον επόμενο μήνα. Αν ισχύει όμως το πρώτο, ποιος ο λόγος τα «λιοντάρια» να καταθέσουν πρόταση στον 35χρονο αμυντικό για νέο συμβόλαιο και να μην έχουν προχωρήσει ήδη σε ενεργοποίηση της οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο ακόμη;

Η Σπόρτινγκ ζητάει από τον Ματιέ να συνεχίσει στη Λισσαβώνα, διότι έχει δεχτεί κρούσεις από ιταλικές ομάδες για τον Κόατες. Η πορτογαλική ομάδα δεν θέλει να χάσει και τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της εν όψει της νέας περιόδου. Έχει κλείσει ήδη τον Λουίς Νέτο που μένει ελεύθερος από την Ζενίτ, αλλά επιθυμεί να έχει τουλάχιστον τρεις καλούς στόπερ εν δυνάμει βασικούς. Γι´ αυτό τον λόγο, η Σπόρτινγκ έχει κάνει πρόταση στον Ματιέ, αλλά με λιγότερα χρήματα απ´ ότι τα 2.000.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως.

Η πορτογαλική εφημερίδα “O Jogo”, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, ότι «ο Ματιέ θα ακούσει την προσφορά της Σπόρτινγκ, αλλά η εναλλακτική λύση είναι ήδη εγγυημένη». Ποιά είναι αυτή; Ο 23χρονος Πορτογάλος Ιβανίλντο Φερνάντες, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Μορεϊρένσε και είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, για την απόκτηση του Ματιέ έχουν δείξει η Μαρσέιγ, η Μονακό, η Μπορντό και η Σοσό. Ο Γάλλος στόπερ δεν βιάζεται να απαντήσει, καθώς θεωρεί ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Η Σπόρτινγκ υποδέχεται αύριο την Τοντέλα για το πρωτάθλημα, την τελευταία αγωνιστική (19 Μαϊου) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πόρτο που δίνει μάχη για τον τίτλο και έξι μέρες αργότερα (25 Μαϊου) θα κοντραριστούν οι δυο τους στον τελικό του Κυπέλλου. Έτσι, ουσιαστικές εξελίξεις θα υπάρξουν στο τέλος του μήνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς