23.3 C
Athens

Η απόσυρση Τουρέ και τα καρφιά Σέλουκ για Ολυμπιακό (pic)

Την απόσυρση του Γιάγια Τουρέ από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Ντμίτρι Σέλουκ

Η αυλαία μιας σπουδαίας καριέρας γεμάτης τίτλους και διακρίσεις «έπεσε» για τον Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός χαφ ο οποίος φόρεσε δυο φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού (2005-06 και 2018) αποσύρθηκε από την ενεργό δράση όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, Ντμίτρι Σέλουκ. Στις δηλώσεις του ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, μεταξύ άλλων άφησε αιχμές κατά του Ολυμπιακού, αναφορικά με την επιστροφή του παίκτη στους Πειραιώτες.

Ο Τουρέ, εκτός από τους Ερυθρόλευκους αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και σε Μπέβερεν, Μέταλουργκ, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2005-06, με τους «μπλαουγκράνα» το Champions League το 2009 συν δυο πρωταθλήματα, ενώ με τους «πολίτες» πανηγύρισε τρεις φορές τον τίτλο της Premier League. Επίσης, κατέγραψε και 101 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, σημειώνοντας 19 γκολ. Πλέον αναμένεται να ασχοληθεί με την προπονητική, έχοντας ήδη στα χέρια του το πρώτο δίπλωμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντμίτρι Σέλουκ: «Ο Γιάγια αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, σαν πρωταθλητής. Το τελευταίο του ματς ήταν στο πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ήταν το πραγματικό φινάλε, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και στην καριέρα του».

Όσον αφορά την δεύτερη θητεία του Τουρέ στον Ολυμπιακό ανέφερε: «Όταν πήγε στον Ολυμπιακό, είχαμε συμφωνήσει πως θα είναι βοηθός προπονητή, που όμως θα αγωνίζεται ακόμη και ταυτόχρονα θα μελετά για να πάρει δίπλωμα προπονητή. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όπου ο Γιάγια άρχισε την καριέρα του, υποσχέθηκε πως θα του δώσει αυτή την ευκαιρία. Όταν όμως ο Γιάγια πήγε εκεί, δυστυχώς πολλοί στην ομάδα δεν αποδέχτηκαν την ιδέα του και κανένας δεν ήθελε να μοιραστεί τις αρμοδιότητές του. Ο Γιάγια αποφάσισε να λυθεί το συμβόλαιό του, αν και θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα και να συνεχίσει να πληρώνεται. Όμως έχει μια σπουδαία καριέρα και δεν είναι ζητιάνος, που θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς