23.8 C
Athens

Πρώτη φορά τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων! (pic)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα θα λάβουν μέρος στους τελικούς

Λίβερπουλ και Τότεναμ θα τεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Champions League, μετά τις προκρίσεις τους επί των Μπαρτσελόνα και Άγιαξ αντίστοιχα. Για την κατάκτηση του Europa League θα «μονομαχήσουν» Τσέλσι και Άρσεναλ, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Βαλένθια στα ημιτελικά.

Αυτό σημαίνει πως για τους δυο ευρωπαϊκούς τίτλους θα «παλέψουν» τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, με την Αγγλία να είναι η πρώτη που το καταφέρνει. Πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι παρόμοιο έφτασε το 1980 η Γερμανία, με τις Γκλάντμπαχ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αγωνίζονται στον τελικό του κυπέλλου UEFA και το Αμβούργο να αντιμετωπίζει την Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η Ιταλία επίσης έφτασε «μια ανάσα» από το να πετύχει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα δυο φορές. Η πρώτη το 1990 όταν Γιουβέντους και Φιορεντίνα τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του κυπέλλου UEFA, με τη Μίλαν να αντιμετωπίζει τη Μπενφίκα στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και η δεύτερη το 1998, με τη Γιουβέντους να κοντράρεται με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και τις Ίντερ και Λάτσιο να ερίζουν για την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς