21.5 C
Athens

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Βοτανικό και Athens Alive

Το θέμα της δημιουργίας του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό επανήλθε στο προσκήνιο

Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με την Κυβέρνηση για το Athens Alive και την «Διπλή Ανάπλαση». Την παραχώρηση δηλαδή του γηπέδου της Λεωφόρου, με σκοπό τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου 40.000, αλλά και έδρας για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Livesport», τα δεδομένα για την υλοποίηση του πλάνου είναι τα χρήματα και η επικαιροποίηση της άδειας. Με βάση το νόμο, ο Δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το κόστος για τις εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων, οι δύο τράπεζες στις οποίες ανήκει το εμπορικό κέντρο, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 70% ανήκει σε πρώτη φάση στην Alpha Bank και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μεγάλο εμπόδιο αποτελεί το γεγονός πως δεν προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ. Αυτό μπορεί να λυθεί μέσω τροπολογίας, όμως και πάλι βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ενδεχόμενων προσφυγών στο ΣτΕ.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει εξαγγείλει συνέντευξη Τύπου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς