17.1 C
Athens

Απίθανο Ρέθυμνο άλωσε το Αλεξάνδρειο και παρέμεινε στην κατηγορία

Τεράστια νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία πέτυχε το Ρέθυμνο, το οποίο επικράτησε του Άρη στο «Nick Galis Hall» με 87-81

Και του χρόνου στην Basket League θα βρίσκεται το Ρέθυμνο. Μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο ματς με την Κύμη στο ΟΑΚΑ, το παιχνίδι κατοχυρώθηκε στην ομάδα της Εύβοιας, η οποία παρέμεινε στην κατηγορία. Οι Κρητικοί ήθελαν μόνο νίκη στην αναμέτρηση με τον Άρη στο «Nick Galis Hall», την οποία και πήραν επικρατώντας με 87-81,παραμένοντας οριστικά στην Basket League. «Εξωπραγματική» εμφάνιση από τον Στιβ Μπαρτ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους και 7/11 τρίποντα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Κύριος εκφραστής τω προσπαθειών του Άρη ήταν ο Τολιόπουλος, με το Ρέθυμνο να έχει τις «απαντήσεις» με τους Χίκι και Μπάρτ. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (37-35).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προς το τέλος της τρίτης περιόδου κατάφεραν να «χτίσουν» μια διαφορά 8 πόντων (49-57), με κύριο εκφραστή των περισσότερων επιθέσεων τον ασταμάτητο Στιβ Μπάρτ. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Ρέθυμνο να διατηρεί τη διαφορά σταθερά στα επίπεδα των επτά-οκτώ πόντων και εν τέλει να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη με σκορ 87-81 που τον διατηρεί στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-35, 53-62, 81-87

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς