20.9 C
Athens

Τα δεδομένα για τον Εντουάρντο

Tι αναφέρουν οι πληροφορίες από την Πορτογαλία για τον Βραζιλιάνο κεντρικό χαφ που αρέσει στον Μαρτίνς

Ο Πέντρο Μαρτίνς εξετάζει την περίπτωση του Εντουάρντο Ενρίκε που αγωνίζεται στην Μπελενένσες ως δανεικός από την βραζιλιάνικη Κοϊμπρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ερυθρόλευκοι κοιτούν τα δεδομένα της μεταγραφής του.

Στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι η Κοϊμπρα θέλει 2-2,5 εκατ. ευρώ για την πώληση του βραζιλιάνου κεντρικού χαφ. Ωστόσο, η Μπελενένσες δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό και επιθυμεί την επέκταση του δανεισμού του 24χρονου ποδοσφαιριστή για ακόμη μία σεζόν. Από την πλευρά του, ο Εντουάρντο αναμένει τις αποφάσεις των διοικήσεων των δύο συλλόγων.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός εφόσον το θελήσει μπορεί να απευθυνθεί στην Κοϊμπρα και να κλείσει τον παίκτη, ενδεχομένως και με 1,5-2 εκατ. ευρώ, με τις κατάλληλες διαπραγματευτικές κινήσεις.

Ο Εντουάρντο διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του (2 γκολ και 2 ασίστ σε 29 αγώνες), παρόλο που ήταν και η πρώτη του στην Ευρώπη. Ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο παίκτης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, οπότε λογικά μέσα στον μήνα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Σενάριο από την Ιβηρική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κλείσει τον Εντουάρντο και να τον αφήσει δανεικό για μία περίοδο στην Μπελενένσες και έπειτα να τον εντάξει στο δυναμικό του. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι Ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να κινηθούν για άλλον κεντρικό χαφ.

Ο Μαρτίνς έχει στα υπόψιν τον Πελέ που ανήκει στην Μονακό και αγωνίζεται δανεικός στην Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή.

Όσο για τον Εντουάρντο Ενρίκε, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Γκουαρανί, έπαιξε στην ομάδα Κ-20 της Σάο Πάολο και έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Ατλέτικο Μινέιρο, Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε και της Ατλέτικο Παραναένσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς