20.9 C
Athens

Θέλει ποδόσφαιρο κατοχής και σφιχτή άμυνα o Ουζουνίδης

Διαβάστε πού επικεντρώνει την προσοχή του ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατά την παραμονή της ΑΕΚ στο Κιέλτσε

Είναι γνωστό ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης απ’ την μετέπειτα εποχή με τον Παναθηναϊκό, έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στην προπονητική του καριέρα. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον, το είχε αποκαλύψει ο Τάσος Μπακασέτας στη πρόσφατη του συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου στη Πολωνία.

Αυτό όμως το αποδεικνύει σε καθημερινή βάση ο Έλληνας τεχνικός μέσα απ’ τις προπονήσεις στο Κιέλτσε της Πολωνίας. Τα πρώτα του δείγματα ήταν ξεκάθαρα ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο τακτικό κομμάτι, για να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί.

Σε αρκετές ασκήσεις στη τακτική ο «Ούζου» βγαίνει εκτός εαυτού, θέλοντας σοβαρότητα αλλά πάνω απ’ όλα συγκέντρωση απ’ τους παίκτες του, ώστε να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ασκήσεις και τον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο προπονητής της ΑΕΚ, θέλει οι Κιτρινόμαυροι να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν ποδόσφαιρο, κάνοντας ορθολογική επίθεση απ’ την άμυνα προς την επίθεση, με ποδόσφαιρο κατοχής για να βρουν διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα με κάθετες πάσες.

Απ’ την άλλη ένα άλλο συστατικό που θέλει να έχει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Έλληνας τεχνικός είναι η σφιχτή άμυνα στη κανονική διάρκεια και στις στημένες φάσεις. Γι’ αυτό δίνει ιδιαίτερο βάρος και σ’ αυτό το κομμάτι, δουλεύοντας αρκετές φορές το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά και στις αμυντικές τοποθετήσεις.

Φαίνεται πως αυτά τα χαρακτηριστικά θα έχει η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη, ή τουλάχιστον θα κάνει την δική του απόπειρα ο Έλληνας τεχνικός να τα περάσει, δείχνοντας την κυριαρχία της στους αντιπάλους της, καθαρά από ποδοσφαιρικής πλευράς μη υπολογίζοντας τις μεταγραφές που είναι αναγκαίες στην ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς