18.3 C
Athens

Ανέστης: Δεν μου λείπει καθόλου η τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου

O Γιάννης Ανέστης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για την εμπειρία του στη Σουηδία και αναφέρθηκε στην τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Δημήτρη Μαλισιώβα στην ΕΡΑΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στην εμπειρία του στη Σουηδία ως παίκτης της Γκέτενμποργκ και έκανε το σχόλιο του για τον ελληνικό τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Έλληνες Παντού»:

Για το μέγεθος της νέας του ομάδας: «Έχω διαβάσει την ιστορία της καθώς ήταν από τα μεγαθήρια της Ευρώπης έχοντας κατακτήσει 2 ευρωπαϊκά και πλήθος εγχώριων τίτλων. Για μένα είναι κάτι ιδιαίτερο που υπερασπίζομαι στα γκολπόστ της ομάδας ,αφού στο παρελθόν τα υπερασπιζόταν μια μορφή των Σουηδών και ρέκορντμαν συμμετοχών ,ο Τόμας Ραβέλι. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα προσπαθεί να βγει ξανά στην επιφάνεια. Φέτος έχουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ από νέους παίκτες και δουλεύουνε πολύ καλά».

Για την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Η αλήθεια είναι πως αυτή η τοξικότητα δεν μου λείπει καθόλου απ τη στιγμή που έφυγα στο εξωτερικό. Να σας μεταφέρω ένα περιστατικό προ ημερών για να καταλάβετε σε ποιο περιβάλλον αγωνίζομαι. Σ ενα παιχνίδι Κυπέλλου,κάποιοι θερμοκέφαλοι πέταξαν πυρσούς στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα δεν ήθελε να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο ντροπιασμένη από τη συμπεριφορά των οπαδών της. Οι συμπαίκτες μου όταν το συζητήσαμε για τους πυρσούς τόνιζαν ότι αυτό θα είναι μια συνηθισμένη ποδοσφαιρική μέρα στην Ελλάδα. Έχουν την εικόνα ότι κάνουμε πολλά επεισόδια και πως δεν είμαστε καθόλου κόσμιοι στο γήπεδο».

Για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου παρουσία 800 θεατών στο «αχανές» ΟΑΚΑ: «Τι να πεις τι να σχολιάσεις. Συμμετείχα κι γω σε ανάλογο τελικό, αυτόν με τον Ολυμπιακό. Δύσκολη κατάσταση για όλους πραγματικά. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την απόφαση αλλά πρέπει να αλλάξει η συμπεριφορά των οπαδών, παραγόντων φορέων γενικά όλων για να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλώ με παιδιά στην ΑΕΚ και μακάρι να κερδίσει, αλλά ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής θέλει το νταμπλ. Γενικά εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος»

Για το μέλλον του: «Είμαι καλά. Έχω εγκλιματιστεί στη Γκέτεμποργκ και διψάω για διακρίσεις. Εύχομαι μέσα από την Γκέτεμποργκ να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς